Your Cart

Kenia – Uskova pakenee muslimisukulaisiaan

Kuva: CIA, muokannut Mehmet Karatay
Kuva: CIA, muokannut Mehmet Karatay

Kenian rannikolla asuva kristitty joutui pakenemaan muslimisukulaisiaan, jotka aikoivat puukottaa hänet.

Hassan Ali ja hänen vaimonsa kääntyivät kristinuskoon kymmenen kuukautta sitten. Sen jälkeen nelihenkinen perhe muutti pääasiassa muslimien asuttamasta kotikylästään toiselle alueelle, jossa asuu joitakin kristittyjä. Uskovat kokoontuivat Alin kotiin useita kertoja tutkimaan Raamattua ja rukoilemaan. Erään kerran jälkeen musliminaapuri kysyi, onko Ali kristitty, sillä hän oli kuullut Jeesuksen nimen lausuttavan rukousten aikana. Naapuri kysyi myös, miksi hänen nimensä on Ali, vaikka hän on kristitty. Joidenkin muslimien mielestä Ali ei voi olla kristityn nimi. Alin tausta tuli siten naapuruston tietoon.

Musliminaapurit ja Alin sukulaiset saapuivat 11. marraskuuta iltakahdeksan aikaan hänen ovelleen veitsin ja ”somalimiekoin” aseistautuneina. Ali oli hetkeä aiemmin kuullut ihmisten talon ulkopuolella mainitsevan hänen nimensä. Hän aavisti pahaa ja meni peremmälle taloonsa. Oveen koputettiin epätavallisella tavalla ja Alin vaimo meni avaamaan. Tulijat alkoivat välittömästi tiedustella missä Ali on, ja kuulustella vaimoa hänen uskostaan.

Ali pakeni ikkunasta ja kulki kaksi tuntia kristityn perheen luokse, joka tarjosi hänelle majapaikan. Seuraavana aamuna talon isäntä soitti Alin vaimolle ja sai tietää, että sukulaiset olivat vieneet hänet ja heidän kaksi 4- ja 7-vuotiasta lastaan vaimon vanhempien luo. ”Vanhemmat sanovat Alin vaimolle, että lasten pitäisi alkaa käydä madrassassa, islamilaisessa koulussa”, talon isäntä kertoo. ”Alin vaimoa painostetaan kieltämään uskonsa.”

”Kiitän Jumalaa, että olen elossa”, Ali sanoo. ”Tiedän, että he aikoivat tappaa minut. Rukoilen, että vaimoni ei menetä uskoaan Kristukseen.”

Talon isäntä sanoo Alin olevan masentunut jouduttuaan eroon perheestään. ”Hän tarvitsee esirukouksia tänä vaikeana aikana”, hän sanoi.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print