Your Cart

Kenia: Kristittyjä suojellut muslimi kuollut

Salah Farah nairobilaisessa sairaalassa joulukuussa. Kuva: Jill Craig / VOA

“Tappakaa meidät tai häipykää.” Näin Salah Sabdow Farah (34) sanoi al-Shabaabin terroristeille, jotka hyökkäsivät häntä kuljettaneeseen bussiin Koillis-Keniassa joulukuun lopulla. Terroristit sanoivat aikovansa tappaa kristityt matkustajat.

He sanoivat meille, että jos olet muslimi, olet turvassa”, Farah kertoi BBC:lle. Farah ja muut bussissa olleet muslimit vastustivat terroristeja ja vaaransivat henkensä suojellessaan kristittyjä.

Farahia ammuttiin. Ampumista seuranneiden viikkojen aikana hän vaikutti voivan hyvin ja hän puhui toimittajien ja perheensä kanssa. Maanantaina Farah kuitenkin kuoli ollessaan leikkauksessa.

Voice of Americalle antamassaan haastattelussa Farah sanoi, että “ihmisten pitäisi elää rauhassa yhdessä.” ”Olemme veljiä. Vain uskontomme erottaa meidät, joten pyydän muslimiveljiäni huolehtimaan kristityistä, jotta kristityt voivat myös huolehtia meistä … Auttakaamme toisiamme ja eläkäämme rauhassa yhdessä.”

Farahin ruumis lennätettiin poliisihelikopterilla hänen kotikyläänsä, jonne hänet haudattiin. Farahin vaimo, Dunia Mohamed, on yhdeksännellä kuulla raskaana ja heillä on ennestään neljä lasta. Farah oli perheensä pääasiallinen elättäjä, alakoulun opettaja ja vararehtori, ja he asuivat muiden perheenjäsenten kanssa, mukaan lukien Farahin iäkkäät vanhemmat.

CNN, VOA, BBC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print