Your Cart

Kenia – Kenialaiset surevat opiskelijoiden murhia

Keniassa vietetään tänään perjantaina 10.4. viime viikolla surmattujen opiskelijoiden muistojuhlaa.

Surmansa saaneiden perheet ovat joutuneet matkustamaan Nairobiin ja ovat yhä siellä, yrittäen tunnistaa sinne kuljetettujen rakkaittensa pahoin ruhjoutuneita ruumiita. Noin 130 ruumista on tähän mennessä onnistuttu tunnistamaan. Yhden uhrin isä kertoo, että hän ei ole onnistunut tunnistamaan poikansa ruumista, vaikka hän on etsinyt tätä kolme päivää Chiromon ruumishuoneella. ”En löydä sanoja”, lisäsi uhrin eno. ”Olemme sanattomia. Juuri nyt haluamme vain löytää hänen ruumiinsa. Ruumiiden läpikäyminen edes jonkun tuntomerkin löytämiseksi on melkein liian tuskallista … tämä on kidutusta. Jumala auttakoon meitä löytämään hänet!”

Noin 22 opiskelijaa surmattiin, kun he olivat kokoontuneet aamuhartauteen. Eräs paikalla ollut opiskelija kertoo: ”Yhtäkkiä näin heidän heittävän räjähteitä sinne, missä kristityt olivat rukoilemassa”.

Kenian uskonnolliset johtajat – kristityt ja muslimit – ovat toivoneet, että tragedia ei jakaisi kansaa uskonnollisten rivien mukaan. Yli 80 prosenttia kenialaisista on kristittyjä, mutta Koillis-Keniassa lähes 90 prosenttia on muslimeja.

Useat kenialaiset julkisuuden henkilöt ovat tuominneet iskun kovin sanoin. Ciku Muriuki, suosittu Nation FM –kanavan juontaja osoitti sanansa al-Shabaabille: ”Olen murheellinen [opiskelijoiden] perheiden puolesta, joiden on elettävä menetyksen kanssa, mutta en ole surullinen opiskelijoiden puolesta. Heidän kuolemansa oli kaunis”, hän kirjoitti. ”Oletan että te [al-Shabaab] valitsitte ajankohdaksi tarkoituksella pääsiäisen. Ajan, jolloin Kristus antoi henkensä meidän kaikkien puolesta, kyllä, myös teidän.”

– World Watch Monitor, Standard Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print