Your Cart

Kazakstan – Uskonnosta puhumisesta seitsemän vuotta rajoitettua vapautta

Seitsemännen päivän adventisti Yklas Kabduakasov (54) tuomittiin 9. marraskuuta seitsemäksi vuodeksi rajoitettuun vapauteen pääkaupungissa Astanassa. Kabduakasovin todettiin syyllistyneen ”uskonnollisen epäsovun” levittämiseen.

Tuomion taustalla on salainen poliisi KNB, joka oli tarkkaillut islamista kristinuskoon kääntynyttä Kabduakasovia jo vuoden ajan. Joukko opiskelijoita kutsui hänet keskustelemaan uskostaan yhden opiskelijan vuokraamaan asuntoon. Kyseessä oli kuitenkin KNB:n järjestämä ansa: asunto oli KNB:n vuokraama ja sinne oli sijoitettu piilokameroita. Kabduakasov pidätettiin 14. elokuuta.

Vuoteen 2022 saakka Kabduakasov joutuu elämään ankaran tarkkailun alaisena. Hän ei saa poistua kaupungista, muuttaa tai vaihtaa työtään ilman lupaa. Hän ei myöskään saa käydä kahviloissa, ravintoloissa, baareissa, yökerhoissa tai diskoissa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan 450 euron korvaus lausuntojensa ”asiantuntija-analyyseistä”, joita käytettiin syytteiden perustana. Tuomiosta aiotaan valittaa.

Forum 18 News Service, Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print