Your Cart

Kaksi kristittyä murhattu Pakistanissa

Surmansa saaneiden ruumiit kuljetettiin Edhin ruumishuoneelle Quettassa. Kuva: Ucanews

Sunnuntaina 15. huhtikuuta kristityt olivat poistumassa kirkosta jumalanpalveluksen jälkeen Quettan kaupungissa itäisen Pakistanin Balochistanin provinssissa, kun neljä aseistautunutta miestä ajoi paikalle kahdella moottoripyörällä ja alkoi ampua kristittyjä kohti. Tekonsa jälkeen hyökkääjät ajoivat pois eikä heitä toistaiseksi ole saatu kiinni.

Kaksi kristittyä miestä, Azhar Iqbal (28) ja Rashid Khalid (19) menehtyivät matkalla sairaalaan.

Kaksi tyttöä, Sonia Shakil (11) ja Mehwish William (13) sekä mies, Chaudhry Samuel (38) loukkaantuivat ja ovat parhaillaan sairaalahoidossa. Uutistoimisto Reutersin mukaan loukkaantuneita on kaikkiaan kahdeksan.

Pian tapahtuneen jälkeen kymmenet uhrien sukulaiset järjestivät mielenilmauksen, jossa he huusivat iskulauseita viranomaisia vastaan.

Isku tapahtui Essa Nagrin kaupunginosassa, jossa asuu runsaasti kristittyjä, 1800-2000, ja jossa on seitsemän kirkkoa.

Noin kaksi viikkoa aiemmin toisaalla Quettassa surmattiin samankaltaisessa tilanteessa neljä samaan sukuun kuuluvaa kristittyä.

Isis on ottanut vastuun molemmista iskuista. ”Tämä on ensimmäinen episodi kristittyjen kansanmurhasta”, luki ensimmäisen iskun tekopaikalle jätetyssä lapussa.

Muista rukouksin läheisiään menettäneitä sekä iskussa loukkaantuneita. Seuraava vetoomuskampanjamme järjestetään Pakistanin kristittyjen puolesta. Vetoomusryhmään kuuluville vetoomus lähetetään automaattisesti allekirjoitettavaksi. Jos et kuulu vetoomusryhmään, mutta haluat antaa tukesi Pakistanin kristityille, voit pyytää vetoomuksen toimistostamme: info@vomfinland.fi tai 040 5522 309. Kerro pyyntösi yhteydessä haluatko vetoomuksen postitse vai sähköpostilla (jota suosittelemme, mutta edellyttää, että käytössäsi on tulostin).

Lähteet: Ucanews, Reuters, Newsweek Pakistan, Mission Network News, British Pakistani Christians

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print