Your Cart

Jumalanpilkasta tuomittu kristitty vapautettu Pakistanissa!

Jumalanpilkasta tuomittu kristitty vapautettu Pakistanissa!

Kiitos kaikille Imranille vankilaan kirjoittaneille!

Lahoren hovioikeus on kumonnut Imran Ghafurille jumalanpilkasta langetetun tuomion. Imranin perheen mukaan he ovat muuttaneet salaiseen paikkaan mahdollisen heihin kohdistuvan vaaran vuoksi.

Lahoren hovioikeus antoi päätöksensä tiistaina 15. joulukuuta. Siihen mennessä Imran oli ollut vankilassa jo yli 10 vuotta väitetyn jumalanpilkan vuoksi. Oikeuden päätös oli yllätys Imranin perheelle. ”Tämä on meille ylösnousemuksen päivä”, iloitsi Imranin veli, Naveed Masih. ”Jumala on kuullut avunhuutomme, ja olemme Hänelle hyvin kiitollisia. Tämä on meidän joululahjamme.”

Vuonna 2009, heinäkuun ensimmäisenä päivänä, Imran siivosi perheensä omistamaa kirjakauppaa Hajwerin kaupunginosassa Faisalabadissa. Hän oli polttamaisillaan keräämiään roskia, joiden joukossa oli vanhoja kirjoja ja papereita. Siinä yhteydessä hän löysi kirjan, jossa oli arabiankielistä tekstiä. Hän halusi varmistaa, ettei kirjassa olisi mitään islamilaista tekstiä, ja kysyi asiasta musliminaapuriltaan Hajji Liaquat Alilta.

Ali neuvoi Imrania polttamaan kirjan, joten Imran heitti sen tuleen ja poistui paikalta. Kun kirja oli osaksi palanut, Ali palasi ja poimi sen nuotiosta. Tätä osaksi palanutta kirjaa Ali käytti syyttääkseen Imrania valheellisesti Koraanin polttamisesta.

Imranin perheen mukaan Alin tavoitteena oli laajentaa omaa, naapurissa sijaitsevaa rakennustarvikeliikettään, ja ottaa sen käyttöön Imranin perheelle vuokrattu kirjakaupan etuosa.

Tieto tapahtuneesta levisi, ja pian paikalliset moskeijat kuuluttivat sitä kovaäänisistään. Noin 400 raivostuneen muslimin joukko kokoontui Imranin kodin luo. He hakkasivat Imranin, hänen veljensä Naveedin, Ghafur-isän ja valoivat heidät sitten polttoaineella aikeenaan polttaa heidät elävältä.

Paikallinen poliisi puuttui tilanteeseen, pidätti Imranin ja vei hänet poliisiasemalle. Vihainen väkijoukko oli kasvanut jo tuhatpäiseksi. He vaativat poliisiaseman ulkopuolella Imrania luovutettavaksi haltuunsa. He huusivat: ”Hirttäkää pyhän Koraanin loukkaaja… kristityt ovat koiria. Imran on koira.” Poliisit kirjasivat nopeasti jumalanpilkkasyytteet Imrania vastaan ja jakoivat kopioita siitä väkijoukolle.

Tammikuussa 2010 Faisalabadin käräjäoikeus tuomitsi Imranin elinkautiseen vankeuteen ja maksamaan 100.000 rupian sakot jumalanpilkkalakien 295-A ja 295-B rikkomisesta. Tuomiosta valitettiin Lahoren hovioikeuteen, mutta käsittelyä lykättiin uskomattomat lähes 70 kertaa seuraavien kymmenen vuoden aikana. Imranin asianajajan mukaan ainakin 10 tuomaria käsitteli tapausta.

”Imranin vankeus oli meille hyvin tuskallista aikaa”, Naveed kertoo. ”Vanhempamme kuolivat, eikä hän saanut osallistua hautajaisiin. Menetimme yrityksemme ja työpaikkamme, mikä on vaikuttanut lastemme koulunkäyntiin ja tulevaisuuteen. Nämä vuodet ovat olleet onnettomia.”

Pakistanissa valheelliset syytökset jumalanpilkasta ovat yleisiä. Usein niiden motiivina on kostaa henkilökohtaisia kaunoja, tai ne perustuvat kristittyjen vastaiseen vihaan. Syytökset ovat hyvin tulenarkoja ja voivat johtaa lynkkauksiin, murhiin ja jättimäisiin, väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Tällä hetkellä 24 kristittyä on Pakistanissa vankilassa jumalanpilkasta syytettyinä.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print