Your Cart

Joulu peruttu Nepalissa

Marttyyrien Ääni on jakanut nepalilaisille lapsille ja pastoreille joululahjapakkauksia. Kuva: Marttyyrien Ääni

Nepalin hallitus on päättänyt poistaa joulun kansallisten juhlapäivien kalenterista. Kristityt protestoivat päätöstä ja vaativat sen välitöntä palauttamista.

Sisäministeri Shakti Basnetin mukaan: ”Meidän oli pakko tehdä tämä päätös, ei satuttaaksemme kristittyjä, vaan hallitaksemme kasvavaa yleisten juhlapäivien määrää.” Samalla hän lupaa, että julkishallinnossa työskentelevät kristityt saavat pitää joulupäivän vapaana.

Nepalin kansallisen kristillisen keskusjärjestön pääsihteeri pastori CB Gahatrajia selitys ei lepytä: ”Kristityt eivät ole töissä vain julkishallinnossa. Jos joulu ei ole yleinen vapaapäivä, yksityisen sektorin työntekijät eivät voi juhlia joulua. Hallitus on tunnustanut 83 juhlapäivää hinduille ja muille yhteisöille, kristityille ei yhtään.”

Joulu julistettiin kansalliseksi juhlapäiväksi kahdeksan vuotta sitten, jolloin Nepalista tuli sekulaari valtio. Nepalin uskontojenvälinen neuvosto, muut uskontojenväliset ryhmät ja aktivistijärjestöt tukevat kristittyjen vaatimusta.

Helmikuussa Nepalin hallitus antoi periksi äärihindujen vaatimuksille ja merkitsi uuteen perustuslakiin kiellon, jonka mukaan kaikki toisen henkilön uskonnon vaihtamiseen pyrkivät teot on kielletty. Samalla julistettiin Nepalin olevan sekulaari valtio ja neutraali kaikkia uskontoja kohtaan.

Asia News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print