Your Cart

”Joseph”, pastorina Iranissa

Iranilainen kotiseurakunta koolla.

Iranin viranomaiset jatkavat seurakuntien johtajien häirintää ja pidätyksiä pyrkiessään murskaamaan kristillisen seurakunnan.

Äskettäin Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani kertoi pastori “Josephista”, ja siitä, miten Jumala oli auttanut häntä pysymään vahvana uskossaan huolimatta toistuvista hyökkäyksistä työtään vastaan.

Joseph kääntyi kristityksi 17-vuotiaana kotikaupungissaan Pohjois-Iranissa. Siihen mennessä, kun hän oli 21-vuotias, hän johti kotikaupungissaan kristillistä seurakuntaa vanhimmiston tuella, kunnes hänet myöhemmin nimitettiin virallisesti pastoriksi.

Sitten turvallisuusviranomaiset sanoivat hänelle, että he saisivat kokoontua sunnuntaisin, mutta kokoontumiset rukouksen ja Raamatun tutkimisen merkeissä pitäisi lopettaa. Joseph kieltäytyi ja hänet kutsuttiin Teheraniin lisäkuulusteluihin.

Hän kieltäytyi jälleen lopettamasta kokoontumisia ja sanoi: ”Me, kuten Kristuksen apostolit, sanomme: ’Meidän tulee totella Jumalaa enemmän kuin ihmistä.’” Sen seurauksena hänet määrättiin lähtemään kotikaupungistaan vaimonsa kanssa 15 päivän kuluessa. Hän kieltäytyi tästäkin ja Jumala antoi hänelle unen, jossa hän näki yhden kuulustelijansa sairaan äidin.

Joseph kertoi miehelle unesta. Yhtäkkiä tämän kovan viranomaisen silmät täyttyivät kyynelistä. Hän pyysi Josephia rukoilemaan äitinsä puolesta, joka oli hyvin vakavasti sairas. Sen jälkeen miehen käytös muuttui eikä hän enää häirinnyt Josephia.

Lopulta hänet kuitenkin korvattiin toisella viranomaisella, joka painosti Josephin seurakuntaa erottamaan hänet. Joseph jatkoi silti salaa seurakuntansa pastorina ja tuki muslimitaustaisia uskovia.

Jatkuvien uhkausten vuoksi Joseph on nyt kuitenkin joutunut perheineen pakenemaan naapurimaahan. Joseph pyytää rukoilemaan, että he tulisivat tuntemaan Herran tahdon tulevaisuutensa ja työnsä suhteen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print