Your Cart

Jemen – Vainotut uskovat pyytävät rukoilemaan

Jemeniläiskristityt kohtaavat ankaraa vainoa perheen ja yhteisön tahoilta.

Sodan, nälänhädän ja koronapandemian keskellä elävät vainotut jemeniläiset kristityt pyytävät rukoilemaan puolestaan.

Jemenissä asuu muutamia tuhansia kristittyjä. Islamin hylkäämisestä voidaan rangaista kuolemalla, joten suurin osa jemeniläiskristityistä elää toisistaan tietämättä ja jatkuvassa pelossa siitä, että heidän naapurinsa saavat tietää heidän uskostaan.

COVID-19 saapui Jemeniin myöhemmin kuin muihin alueen maihin. Jemenissä riehuu sisällissota, joka vaikeuttaa viranomaisten ja ulkomaisten toimijoiden työtä maassa. Yhtäältä tilanne on johtanut vainoon, joka pitää seurakunnan maan alla. Toisaalta vuosia kestäneet vastoinkäymiset ovat tehneet jemeniläisistä hengellisesti nälkäisiä. Monet Jemenissä toimivat pastorit kertovat ihmisten olevan avoimia evankeliumille.

Khalidin uusi usko joutui heti suurelle koetukselle, kun hän hylkäsi islamin ja kääntyi kristinuskoon. Hänen vaimonsa jätti hänet ja otti mukaansa heidän kaksi pientä lastaan. Vaimo sanoi palaavansa ainoastaan sillä ehdolla, että Khalid palaa islamiin.

Khalidin kolme lähintä ystävää sanoivat hänelle, että tieto hänen uudesta uskostaan oli päässyt leviämään, ja hänet voitaisiin tappaa. Khalidilla oli edessään kaksi vaihtoehtoa — pysyä vahvana uskossaan Kristukseen tai palata islamiin, jolloin hän voisi elää näennäisesti turvassa. Rukoiltuaan paljon tilanteensa puolesta, Khalid päätti edelleen valita Jeesuksen. Hän tietää kuitenkin, että elämä ei tule olemaan helppoa.

Vaimo on sittemmin palannut takaisin kotiin, mutta kannustaa edelleen miestään palaamaan islamiin. Rukoile, että Khalid pysyy vahvana uskossaan ja kasvaa siinä. Rukoile, että Khalidin vaimokin tulisi tuntemaan Kristuksen, ja että Jumala suojelisi ja varjelisi tätä perhettä.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print