Your Cart

Jemen: Kaksi uskovaa murhattu

Taizin kaupunki. Kuva: Wikipedia

Kaksi islamista kristinuskoon kääntynyttä uskovaa on murhattu, kertovat uhrien tuttavat.

Arabian niemimaan Al-Qaidaan (AQAP) kuuluva mies surmasi syyskuussa Taizin kaupungissa kristityn miehen ampumalla häntä 15-20 kertaa. Toinen uskova murhattiin kotonaan lokakuun alussa ampumalla häntä kerran. Murhan taustalla arvellaan olevan joko äärimuslimi tai miehen oma perhe. Molemmat miehet olivat avoimesti kristittyjä ja lokakuussa murhattu myös evankelioi muita, vaikkakin pyrkien tekemään sen huomiota herättämättä.

Sisällissotaa käyvän, 99,9 prosenttisesti islamilaisen ja sharia-lakia noudattavan Jemenin turvallisuustilanteen vuoksi surmattujen ja tietolähteiden nimiä ei voida kertoa.

Syyskuussa murhatun ystävä pitää AQAP:ia syyllisenä. ”Hän oli saanut suoria uhkauksia tuntemiltaan AQAPin jäseniltä puolen vuoden ajan”, ystävä kertoo. ”Ei ole syytä uskoa, että perhe olisi sekaantunut murhaan. Hänen perheensä tiesi miehen uskosta yli kymmenen vuoden ajan ja vaikka siitä aiheutui jännitteitä, he eivät koskaan uhanneet hänen henkeään.”

”Monet eivät pitäneet siitä, että hän oli kristinuskoon kääntynyt”, lokakuussa murhatun ystävä sanoo. ”Luulen, että hänet murhattiin uskonsa tähden, ei ollut muuta syytä tappaa häntä.” Äärimuslimit olivat uhkailleet häntä ja hänen kotinsa oli sytytetty palamaan ainakin kerran. Häneltä jäi vaimo ja teini-ikäinen poika. Murhatun ystävä kertoo, että murhat ovat säikäyttäneet Taizin uskovien yhteisön.

Lokakuussa murhatun ystävä kertoo hänen halunneen evankelioida. Tämä halu maksoi hänen henkensä, mutta ystävä toivoo Jumalan kääntävän kuoleman mahdollisuudeksi. ”Hänellä oli suunnitelma ja näky tehdä jotain”, ystävä sanoo. ”Me toivomme, että Jumala avaisi näiden ihmisten silmät näkemään mitä he tekivät. Minusta tuntuu, että nämä ihmiset (murhaajat) haluavat lisää evankeliumia ja tietää enemmän Jumalasta.”

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print