Your Cart

Jälleen jumalanpilkkatuomioita Pakistanissa

Mielenosoitus jumalanpilkkalakia ja kristittyihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kuva: Morning Star News

Pakistanissa kaksi kristittyä ja yksi muslimi on tuomittu kuolemaan saman valheellisen jumalanpilkkasyytteen johdosta.

Katolinen 65-vuotias Anjum Naz Sindhu omistaa useita menestyviä kouluja Gujranwalassa Punjabissa. Yhdessä niistä hän toimi itse rehtorina.

Javed Naz, kristitty, työskenteli yhdessä Sindhun kouluista, kunnes hän jäi kiinni koepapereiden vuotamisesta, ja Sindhu erotti hänet. Kostonhaluinen Naz ja hänen muslimiystävänsä Jaffar Ali ryhtyivät kiristämään Sindhua, kertoo hänen veljensä Asif Sindhu. ”Naz ja Ali alkoivat kiristää veljeäni ja vaatia häneltä rahaa väittäen, että heillä oli nauhoite, jolla Sindhu syyllistyy jumalanpilkkaan”, Asif Sindhu kertoo. ”He olivat tehneet nauhoitteen itse jäljitellen veljeni ääntä.”

Tietäen hyvin, että valheellisetkin jumalanpilkkasyytteet voivat johtaa kuukausia kestävään pidätykseen, Sindhu maksoi miehille 15.5.2015 heidän vaatimansa 20.000 Pakistanin rupiaa (172 euroa). Kiristys ei kuitenkaan loppunut, vaan miehet vaativat seuraavaksi 50.000 rupiaa (430 euroa). Uskonnollisten johtajien ja ystäviensä kanssa keskusteltuaan Sindhu päätti ilmoittaa kiristyksestä poliisille.

Naz ja Ali väittivät poliisille, että Sindhu oli syyllistynyt jumalanpilkkaan puhuessaan Locus Science Schoolissa viime vuonna. Tämän jälkeen seurasi oikeusmurha, jollaisia Pakistanissa tapahtuu surullisen usein.

Sindhun opiskelijoilta tai opettajilta ei kysytty, olivatko he kuulleet herjaavaa puhetta. Sen sijaan oikeudessa todistajina toimi 11 poliisia. Islamin mukaan muslimi ei saa kuunnella herjaavia kommentteja, joten oikeudessa ei kuultu nauhoitetta. Rikosteknisen laboratorion mukaan heillä ei ole laitteistoa sen varmistamiseksi, että nauhalla kuultava ääni todella on Sindhun. Tuomio perustui sen vuoksi nauhoitteesta tehtyyn kirjalliseen raporttiin.

Maanantaina 27. kesäkuuta Anjum Naz Sindhu tuomittiin kuolemaan jumalanpilkasta. Javed Naz ja Jaffar Ali tuomittiin niin ikään kuolemaan jumalanpilkasta, koska he olivat salanneet tapahtuneen kiristämistarkoituksessa ja siten yhtä syyllisiä.

Asif Sindhun mukaan hänen veljellään ei koskaan ollut ongelmia muslimien kanssa. ”Veljelläni oli tuhansia muslimioppilaita, eivätkä he koskaan valittaneet hänen käytöksestään”, hän kertoo. ”Veljeni rekisteröi valituksen Javed Nazin ja Jaffar Alin harjoittamasta kiristyksestä, mutta sen sijaan hänet asetettiin syytteisiin ja tuomittiin valheellisen jumalanpilkkasyytteen nojalla. Millaista oikeutta tämä on?”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print