Your Cart

Jälleen jumalanpilkkasyyte Pakistanissa – kristityt peloissaan

Mielenosoitus. Kuva - Morning Star News
Pakistanin kristityt osoittavat mieltään jumalanpilkkalakia ja kristittyihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kuva: Morning Star News

Punjabin osavaltion Chak 44 -kylän kolmellesadalle kristitylle on sanottu, että heidän on tuotava jumalanpilkasta syytetty esiin tai lähdettävä kylästä tai käännyttävä islamiin. Muutoin heidät uhataan tappaa.

Huhtikuun 19. päivä 28-vuotiaan Imran Masihin puhelimesta väitettiin löytyneen herjaava video. Paikallisten kristittyjen mukaan mies on luku- ja kirjoitustaidoton, eikä ymmärrä mitään internetistä.

Jännitteet kiristyivät sen jälkeen, kun paikalliset islamistit määräsivät fatwan Masihia vastaan antaen luvan hänen surmaamiselleen. Imran Masih, läheisen Bosaalin kylän terveyskeskuksen siivooja, ja hänen perheensä ovat sittemmin paenneet kylästä. Kylään jääneet noin 44 kristittyä perhettä elävät nyt 2000 musliminaapurinsa armoilla. Kristittyjä perheitä vastaan on aloitettu sosiaalinen boikotti ja 6. toukokuuta poliisit estivät heitä polttamasta kristittyjen koteja.

Tapauksen joistakin yksityiskohdista on tullut ristiriitaista tietoa, mutta kyläläisiä edustavan kristityn mukaan Masihia syytetään islamia loukkaavasta videosta matkapuhelimessaan. Masih oli kyseisenä päivänä töissä terveyskeskuksessa, kun islaminuskoinen farmaseutti nimeltä Bilal saapui paikalle, kertoo Amir Yaqub. ”Masihin mukaan hän jätti puhelimensa pöydälle lataukseen ja kun hän palasi huoneeseen, Bilal ja pari muuta miestä olivat tutkimassa sitä”, Yaqub kertoo. ”Masih kertoi minulle, että heti hänet nähtyään miehet syyttivät häntä herjaavan videon hallussapidosta. Sen jälkeen he pahoinpitelivät Masihin, vaikka hän sanoi, ettei tiennyt mitään videosta.”

Masih sai soitettua perheelleen, joka hälytti paikallisen katolisen kirkon neuvoston apuun. Delegaatio saapui terveyskeskukseen ja sai muslimit vakuutettua, että kukaan kristitty ei edes ajattelisi herjaavansa islamin profeettaa ja että lukutaidotonta Masihia syytetään valheellisesti. Seurakunnan neuvosto luuli tilanteen olevan selvä, sillä terveyskeskuksen johtaja päätti antaa Masihin jatkaa töissään.

Bilal oli kuitenkin mennyt paikallisten islamistien puheille vaatien fatwaa Masihia vastaan. Seuraavana päivänä töihin mennessään Masih sai tietää fatwasta ja pakeni välittömästi.

Tapausta tutkiva poliisi Zafar Iqbal sanoo, että tutkimukset ovat osoittaneet, että pilkkasyytökset ovat tekaistuja. Kuulusteluissa kukaan ei ole sanonut nähneensä videota, vaan kertovat jonkun toisen nähneen sen. ”On melko selvää, että jumalanpilkkaa ei ole tapahtunut”, hän sanoi. ”Olen kieltäytynyt rekisteröimästä syytteitä Imran Masihia vastaan ja varoittanut paikallisia muslimeja ja moskeijan neuvostoa ankarista rangaistuksista, jos he yrittävät vahingoittaa kristittyjä tai heidän kotejaan.”

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print