Your Cart

Jälleen hyökkäys Nigeriassa – 17 kristittyä lasta, naista ja miestä murhattu

Kyläläiset kaivavat joukkohautaa Gonan Rogon kylässä surmatuille. Kuva: Morning Star News

Tilanne Nigeriassa vaikuttaa lohduttomalta: fulani-muslimit murhasivat kokonaisia perheitä hyökkäyksessään maanantaina 11. toukokuuta Kadunan osavaltiossa.

”Aseistautuneet fulanit hyökkäsivät enimmäkseen kristittyjen asuttamaan Gonan Rogon kylään lähellä Kadunan kaupunkia puoli kahdeltatoista maanantaiyönä”, kertoo Luka Binniyat, Etelä-Kadunan kansanunionin puhemies. Kylässä asui myös fulani-muslimeja, mutta he olivat livahtaneet pois ennen hyökkäystä.

”He murtautuivat Jonathan Yakubun (40) kotiin ja tappoivat hänet”, Binniyat kertoo. ”He tappoivat myös hänen vaimonsa, Sheban (32), ja heidän kolme lastaan, Patiencen (13), Revelationin (6) ja Rejoicen (4), pyyhkien pois koko Yakubun perheen. Tapasimme Yakubun sukulaisia, jotka itkivät lohduttomasti Yakubun rakentaman talon edessä.”

”Tästä talosta verijäljet johtivat toiselle surmapaikalle, missä Kauna Magaji tapettiin tyttärensä Faith Magajin kanssa”, Binniyat sanoo. ”Edelleen kyltymättöminä, hyökkääjät menivät toiseen taloon, jossa he kohtasivat Saraunia Luckyn (25), äskettäin naimisiin menneen ja kolme kuukautta sitten äidiksi tulleen naisen. Hänet ammuttiin kuoliaaksi vauva sylissään.” Luoti osui myös vauvan päähän, mutta hän jäi ihmeen kaupalla henkiin.

”Kun menimme kylään, vauvan täti huolehti hänestä ja näytti itsekin olevan avun tarpeessa”, Binniyat raportoi lisäten, että vauvalle oli juotavaksi ainoastaan vettä. ”Täti kysyi meiltä, että mistä hän saisi lapselle äidinmaidon korviketta, kun ulkona on liikkumiskielto.”

Kylään osanottonsa esittämään saapuneet baptistiseurakunnan johtajat kuljettivat vauvan kiireesti sairaalaan, jossa luoti poistettiin vauvan päästä ja myös täti pääsi sairaalahoitoon.

Tarkastaessaan kylää seuraavana päivänä Binniyat ja hänen ryhmänsä löysivät 6-vuotiaan Paulin kuolleena. Kotiinsa oli tapettu myös Asanalo Magaji (32), Yayo Magaji (13), Paul Bawa (27) ja hänen 25-vuotias vaimonsa Rahila.

Toisen talon läheltä löytyi kuolleena 60-vuotias Mailafia Dalhatu, joka oli tapettu hänen yrittäessään pakoon. Myös Dalhatun nuorempi veli, 56-vuotias Yaro Dalhatu ja hänen vaimonsa Saratu (45) ja heidän lapsenlapsensa 14-vuotias Blessing Yari löytyivät kuolleina.

”Vielä yksi poika, nimeltään Popular Teacher (17) oli ammuttu”, Binniyat sanoi. ”Kaiken kaikkiaan 17 ihmistä murhattiin kylmäverisesti ilman mitään ilmeistä syytä. Kyläläiset tunnistivat murhaajat fulaneiksi.”

”Heidän fulani-naapurinsa, joista osa oli asunut kylässä 40 vuotta, olivat kaikki lähteneet salaa pois edellisenä iltana”, Binniyat kertoo. ”Meidän lähtiessämme kylästä, sinne jäätiin kaivamaan joukkohautaa kuolleille. Kylässä ei ollut yhden ainutta sotilasta.”

“On siis aivan selvää, että samaan aikaan kun Kadunan osavaltion hallinto ylläpitää ulkonaliikkumiskieltoa koronapandemian vuoksi, sillä ei juuri ole kiinnostusta suojella lainkuuliaisia, puolustuskyvyttömiä yhteisöjä tätä hellittämätöntä kansanmurhaa vastaan”, Binniyat toteaa. ”Pyydämme kaikkia miehiä, naisia, ryhmiä, järjestöjä ja kansainvälistä yhteisöä auttamaan meitä vaatiessamme Kadunan osavaltiota ja Nigerian hallitusta pelastamaan meidät näiden hyökkääjien miekoilta ja luodeilta.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print