Your Cart

Israelissa messiaaniselle seurakunnalle oikeusvoitto

Haredijuutalaisia, jotka olivat saapuneet häiritsemään Beit Hallel -seurakuntaa helmikuussa. Kuva: Beit Hallel

Ashdodin kaupungissa toimiva messiaaninen Beit Hallel -seurakunta on jo vuosia ollut äärijuutalaisen Yad L’Achim -järjestön häirinnän kohteena. Nyt seurakunta on voittanut oikeudessa nostamansa kanteen järjestöä vastaan.

”He ovat häirinneet meitä niin pitkään. Olemme tehneet poliisille kymmeniä valituksia, mutta niistä ei ole ollut mitään apua, joten lopulta veimme asian oikeuteen”, Beit Hallelia edustava asianajaja Ludmila Zakharchuk kertoo.

Oikeus määräsi häiriköille lähestymiskiellon – he eivät saa tulla sataa metriä lähemmäs seurakunnan rukoushuonetta tai sen henkilökunnan koteja.

”Nähtäväksi jää, tottelevatko he määräystä tänä perjantaina vai eivät”, Zakharchuk sanoi.

Seurakunnassa käyvät 350 uskovaa ovat olleet häirinnän kohteina vuodesta 2011 lähtien. Oikeustoimien vuoksi muutama vuosi oli rauhallisempaa, mutta vuonna 2018 joukko haredijuutalaisia töhri seurakunnan uutta rukoushuonetta ja kiihdytti häirintäänsä sen jälkeen.

”Tammikuussa heillä oli suuri lähetystyön vastainen kokoontuminen täällä Ashdodissa, johon osallistui yli 30 rabbia. Sen jälkeen he alkoivat tulla seurakuntamme edustalle häiriköimään joka perjantai, jolloin me kokoonnumme”, Zakharchuk kertoo. Haredit häiriköivät kokoontumista kovaäänisten avulla ja yrittävät estää uskovia pääsemästä sisälle rukoushuoneeseen. Aluksi häiritsijöitä oli noin 10, mutta nyt heitä on tuotu paikalle jopa busseilla, 50 henkilöä tai enemmänkin.

Oikeuden antamassa päätöksessä kielletään Yad L’Achimia ja sen jäseniä tulemasta 100 metriä lähemmäs seurakuntaa. He eivät myöskään saa soittaa kovaäänistä musiikkia tai tanssia estäen siten seurakuntalaisten sisäänpääsyn rukoushuoneeseen. Heitä ei saa olla koolla yli lain salliman määrän, ja jokaiselle protestille on hankittava etukäteen lupa. He eivät saa kuvata seurakuntaa ja siellä käyviä, pystyttää julisteita tai jakaa lehtisiä.

Seurakunnan johtaja Israel Pochtar kiittää tukijoita rukouksista, jotka johtivat tähän voittoon.

”Kiitämme Yeshuaa tästä voitosta, mutta tarvitsemme yhä rukouksia odottaessamme, mitä perjantaina tapahtuu, sillä se on ensimmäinen kokoontumisemme oikeuden päätöksen jälkeen, ja silloin he ovat aina olleet ovellamme”, Pochtar kirjoitti.

Lähde: Kehila News, Beit Hallel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print