Your Cart

Israel – Jerusalemin arabikristityt uhattuina

Kuva: Palestiinan islamilainen valtio

Kesäkuun loppupuolella “Palestiinan islamilaiseksi valtioksi” itseään kutsuva ryhmä jakoi Itä-Jerusalemissa lehtisiä, joihin oli painettu ISISin musta lippu. Lehtisissä varoitettiin, että jos kristityt eivät lähde Jerusalemista ennen ramadanin päättymistä 18. heinäkuuta, heidät voidaan tappaa.

Lisäksi lehtisissä kutsuttiin samanmielisiä osoittamaan ”ne, jotka tekevät yhteistyötä sionistien kanssa” ja ilmoittamaan heidän osoitteensa. ”Sionistien kanssa toimivat rohkaisevat myös muslimeja luopumaan uskostaan, tulemaan maallisemmiksi ja avoimemmiksi ja he levittävät pahaa”, lehtisessä luki. ”He vievät nuo muslimit meiltä… Me tiedämme missä he ovat, mutta tarvitsemme apua löytääksemme heidät kaikki – kaikki nuo kristityt kätyrit.”

Jerusalemin islamilaiset ja kristityt yhteisöt tuomitsivat lehtiset ja uhkaukset nopeasti. Jerusalemissa toimivan Caritaksen johtaja Isä Raed Abusahliah sanoo tapauksen aiheuttaneen huolta kristittyjen joukossa ja ilmentävän Jerusalemin kristillisen yhteisön haavoittuvuutta.

Lehtisen saaneista arabikristityistä kukaan ei halunnut antaa haastattelua, mutta israelilainen mies, jolla on useita arabiystäviä, kertoo monien säikähtäneen. ”He pelkäävät henkensä puolesta eivätkä halua ilmoittaa poliisille, koska he arvelevat että poliisit eivät reagoisi mitenkään,” nimettömänä pysyttelevä mies kertoi.

– Jerusalem Post, Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print