Your Cart

Iranilaiset uskovat vangit tarvitsevat esirukouksia

Uskonsa tähden vangitut Ebrahim Firouzi ja Maryam Naghash Zargaran tarvitsevat esirukouksiamme.

MaryamMaryam pääsi kesäkuussa vankilasta sairaalaan hoitoon vakavien terveysongelmiensa vuoksi, mutta hänet määrättiin palaamaan vankilaan kesken hoitojen. Sairaalahoito järjestettiin Maryamin mentyä nälkälakkoon. Sairaalaan vietäessä Maryam oli niin heikossa kunnossa, että hän oli vain ajoittain tajuissaan.

Maryam aloitti jälleen 5. heinäkuuta nälkälakon ja viimeisimpien tietojen mukaan, jotka ovat heinäkuun 15. päivältä, nälkälakko jatkuu edelleen. Hän sanoo jatkavansa nälkälakkoa vapautumiseensa saakka. Hän kieltäytyy hoidosta vankilan klinikalla, koska edellisellä kerralla vankilan lääkäri oli ahdistellut häntä ja kironnut hänelle, väittäen hänen valehtelevan nälkälakostaan.

Ebrahim Firouzi odotti viiden vuoden vankeustuomiostaan tekemänsä valituksen Ebrahim Firouzikäsittelyä. Hän sai 13. heinäkuuta ilmoituksen käsittelystä ja hänet pyydettiin paikalle. Ebrahim ei kuitenkaan suostunut lähtemään, sillä hän oli siinä käsityksessä, että hänen lakimiehensä paikallaolo riittää.

Kun Ebrahim kieltäytyi lähtemästä oikeuteen, vanginvartijat hakkasivat hänet. Sen jälkeen hänet raahattiin väkisin oikeuteen. Matka oli kuitenkin turha, sillä yksi tuomareista ei ollut paikalla ja vetoomusoikeudenkäynti lykättiin marraskuulle.

Maaliskuussa Ebrahim kirjoitti näin: ”Jeesus on esimerkkimme, Vapahtaja, joka tuli keskuuteemme ristiinnaulittavaksi ja pelastamaan meidät. Toisinaan meidän on uhrattava vapautemme elääksemme Jumalan rakkaudessa, joten en voi ajatella vain itseäni, kun niin monet muut uskovat kärsivät vainoa.”

Sekä Maryamille että Ebrahimille on mahdollista kirjoittaa. Osoitteet voi pyytää toimistostamme: info@vomfinland.fi tai 040 5522 309.

Lähteet: Amnesty International, Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print