Your Cart

Iranilaisen kotiseurakunnan jäsenet tuomittu vankilaan

Payam Kharaman. Kuva: Mohabat News

Iranilaisen kotiseurakunnan kaikki 12 jäsentä on tuomittu vuodeksi vankilaan. He ovat islamista kristinuskoon kääntyneitä ja lukuisien muiden syytteiden ohella heitä syytettiin ”kiinnostuksesta kristinuskon maata kohtaan”.

”Kuulusteluissa kävi ilmi, että he pyrkivät meitä tunnustamaan yhteydenpidon ulkomaille, erityisesti Amerikkaan, Britanniaan ja Israeliin”, yksi tuomituista, Payam Kharaman kertoi.

Lounaisiranilaisen Bushehrin rannikkokaupungin kristittyjä syytettiin ”propagandasta järjestelmää vastaan, sionistisen kristinuskon puolesta, järjestämällä kotikokouksia, evankeliointia sekä kristinuskoon kutsumisesta ja kiinnostuksesta kristinuskon maata kohtaan.”

Kharaman ja muut nyt tuomitut kristityt olivat olleet kolme vuotta vangittuina sen jälkeen, kun heidät pidätettiin huhtikuussa 2015. He olivat vasta vapautuneet takuita vastaan tämän vuoden huhtikuussa.

Kharaman kertoo, että viranomaiset alkoivat painostaa häntä vuoden 2012 alkupuolella. ”Minut kutsuttiin toistuvasti kuulusteluihin, joissa minulta kysyttiin evankelioinnista ja yhteydenpidosta ulkomaille.” Häntä uhkailtiin pitkällä vankeustuomiolla, mutta tuolloin hän suhtautui niihin vain tyhjinä uhkauksina.

Huhtikuun 7. päivä vuonna 2015 kolme siviiliasuista turvallisuusviranomaista tuli hänen kotiinsa etsintäluvan kanssa pian aamukahdeksan jälkeen. He takavarikoivat hänen tietokoneensa, matkapuhelimen, ulkoisen kovalevyn, cd-levyjä, kirjoja, vihkosia ja jopa valokuva-albumin. Hänet pidätettiin ja häntä kuulusteltiin koko päivä iltaan saakka.

Mansour Borji Article 18 -järjestöstä arvelee, että turvallisuusviranomaisten kyvyttömyys estää kristinuskon leviämistä Iranissa on johtanut siihen, että he pyrkivät eliminoimaan farsinkieliset seurakunnat ”laittomalla painostuksella ja valheellisilla syytteillä vallankumoustuomioistuimissa ja näennäisesti laillisin keinoin.”

Lähteet: Mohabat News, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print