Your Cart

Iran – Vangittu uskova pääsiäisvapaalla

Sevada Aghaser, kuvassa vasemmalla.

Iranilainen armenialaiskristitty Sevada Aghaser, joka kärsii viiden vuoden vankeustuomiota ”kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista kotiseurakunnan toimintaan osallistumalla”, pääsi vankilasta lyhyelle lomalle pääsiäisen aikaan, kertoo Article 18.

Sevada on ollut vangittuna heinäkuusta 2017 lähtien. Tänä pääsiäissunnuntaina hän lauloi seurakuntansa kuorossa, kuten hänellä oli tapana ennen vankilaan joutumista. Lyhyen lomansa aikana hän vietti myös 30-vuotispäiväänsä. Hänen on määrä palata vankilaan torstaina 25. huhtikuuta.

Kuva hänestä laulamassa Teheranin St. Gregoryn kirkossa julkaistiin Iranin valtion ohjauksessa olevan IRNA-uutistoimiston nettisivulla. Tämä on toinen kerta, kun Sevada on päässyt väliaikaiseen vapauteen vankilasta. Edellisen kerran hän oli vapaalla viikon toukokuussa 2018.

Alun perin hänet pidätettiin elokuussa 2013 islamista kristinuskoon kääntyneen Ebrahim Firouzin kanssa. Hän pääsi ehdonalaiseen maaliskuussa 2014.

Seuraavan vuoden huhtikuussa hänet ja Ebrahim tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen. Hän valitti tuomiosta, mutta se hylättiin, joten hän ilmoittautui vankilaan heinäkuussa 2017.

Rukoile, että tämä lyhyt vapaus antaisi Sevadalle voimia tuleviin vankeuspäiviin.

Kiitos Herralle siitä, että hän pääsi vapaalle. Rukoile niiden uskonsa tähden vangittujen puolesta, joiden kohdalla tämä oikeus ei toteudu, että Herra virvoittaisi ja vahvistaisi heitä vankeudessa.

Viikon kaikki rukousaiheet saat tästä pdf-versiona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print