Your Cart

Iran – Vahid Hakkani vapautettu, toinen uskova vankilaan

Vahid Hakkani kärsi vankeutensa aikana vakavista terveysongelmista, joiden vuoksi hän oli jonkin aikaa kotihoidossa. Iloitsemme hänen vapautumisestaan. Kuva: Mohabat News

Iranin kristityt iloitsevat Vahid Hakkanin vankilasta vapautumisesta, mutta pyytävät rukouksia toisen kristityn puolesta, jonka ehdollinen vapaus on peruttu ja joka on kutsuttu vankilaan.

Kahdeksan uskovaa pidätettiin 8.2.2012 tehdyissä ratsioissa. Heidät kaikki tuomittiin kesäkuussa 2013 kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan, mutta osa vapautui takuita vastaan aiemmin. Kolme heistä vapautui maaliskuussa 2012, neljäs lokakuussa 2012, viides toukokuussa 2014 ja kuudes, Homayoun Shokouhi lokakuussaa 2014.

Vahid Hakkani vapautui Shirazin Adel-Abadin vankilasta 26. tammikuuta 2015. Hän oli nälkälakossa ainakin kahdesti, koska viranomaiset olivat evänneet häneltä ehdonalaiseen vapauteen pääsyn. Iranissa vanki on oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen kärsittyään puolet tuomiostaan.

Iloa Vahidin vapaudesta varjostaa Homayoun Shokouhin joutuminen takaisin vankilaan. Alun perin langetetun vankeuden lisäksi hänelle on määrätty nyt vielä kahdeksan kuukautta lisää vankeutta. Vuonna 2012 pidätetyistä kahdeksasta on nyt siis kaksi edelleen vankilassa, Homayoun ja Motjaba Seyed-Alahedin Hossein.

– Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print