Your Cart

Iran: Uskova vapautettu vankilasta

Iranilainen uskova Suroush Saraie on vapautettu vankilasta 14 kuukautta etuajassa 11. marraskuuta.

Saraie ja Mohammad Roghangir pidätettiin 5.7.2014 Bandar Azalissa, Iranin pohjoisosassa. Heidät vietiin vankilaan Shiraziin kärsimään heinäkuussa 2013 langetetut vankeustuomiot. Miesten kanssa pidätettiin viisi muuta, kun shirazilaisen kotiseurakunnan kokoontumiseen tehtiin ratsia lokakuussa 2012. Pidätetyt kuuluvat Church of Iran –seurakuntaan.

Heinäkuussa 2013 kaikki seitsemän pidätettyä tuomittiin ”kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista” ja ”järjestelmän vastaisesta propagandasta”. Saraie tuomittiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen, Roghangir puolestaan kuudeksi vuodeksi. Tuomitut alkoivat istua tuomioitaan heinäkuussa 2014 Shirazin Adel Abadin vankilassa. Viisi muuta tuomittua saivat vuodesta viiteen vuoteen vankeutta ja heidätkin kutsuttiin kärsimään tuomionsa seuraavien kuukausien aikana.

Saraie ja hänen perheensä iloitsevat vapautuksesta, mutta entisten vankien elämä on usein vaikeaa. Joissakin tapauksissa vapautettuja on painostettu toimimaan ilmiantajina. Monet vapautetut kärsivät traumoista ja heidän on vaikea löytää työtä.

Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print