Your Cart

Iran – Pastorin lasten opinnot vaarassa

Pastor Yousef Nadarkhani

Iranissa aiemmin islamin hylkäämisestä kuolemaan tuomittu ja nyt 10 vuoden vankeustuomiota kärsivä pastori Yousef Nadardkhani ja hänen vaimonsa Tina Pasandideh pyytävät rukoilemaan lastensa koulutilanteen puolesta.

Syyskuun lopulla 15-vuotiaalle Yoelille kerrottiin, että hän ei voisi palata kouluun, sillä hän ei ole suorittanut islamin opintoja. Hänen isoveljelleen, 17-vuotiaalle Danielille on myös kerrottu, että hänelle ei anneta päästötodistusta, koska hänkään ei ole suorittanut islamin opintoja. Hän ei siksi voi jatkaa opintojaan yliopistoon. Tämä siitä huolimatta, että vuonna 2017 oikeus päätti, että hän saa jatkaa opiskelua vain olemalla paikalla islamiin tunneilla, mutta osallistumatta tunneilla suoritettaviin harjoituksiin.

Vuonna 2009 Yousef protestoi Iranin koulutussuunnitelmaan tehtyä muutosta, jonka mukaan kaikkien lasten oli osallistuttava Koraanin opiskeluun. Sen seurauksena häntä syytettiin islamin hylkäämisestä ja evankelioinnista, ja hänet tuomittiin kuolemaan. Vuonna 2012 tuomio kuitenkin kumottiin.

Yousef pidätettiin uudelleen vuonna 2016 vaimonsa Tinan ja kolmen muun uskovan miehen kanssa. Seuraavana vuonna miehet tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan. Tällä hetkellä he kärsivät tuomioitaan Evinin vankilassa Teheranissa.

Tunnustettujen uskonnollisten vähemmistöjen jäsenet saavat yleensä vapautuksen islamin opetuksesta, mutta islamista kääntyneiden vanhempien lapsia pidetään muslimeina. Vuonna 2009 Iranin korkeimman johtajan antaman fatwan mukaan kristittyjen perheiden lapsilla, vaikka heidän vanhempansa olisivatkin islamin hyljänneitä, on silti oikeus saada kristillistä opetusta.

Lähteet: Middle East Concern, Christian Solidarity Worldwide

Herra, sinä kutsuit opetuslapseksi oppimattomia miehiä. Jos yhteiskunta sulkee ovet kristittyjen nuorten koulutukseen, ole Sinä heidän opettajansa. Kiitos, että me saamme jättää Nadarkhanin ja hänen perheensä Sinun käsiisi uskoen, että Sinä johdat asiat tahtomallasi tavalla hyvään päätökseen nimesi kunnian tähden.

Pdf-versio rukousaiheista löytyy tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print