Your Cart

Iran – Pastori vapautettu vankilasta / “Iranissa ei vainoa”

Rasoul Abdollahi. Kuva: Mohabat News

”Hallituksen vastaisesta juonittelusta” ja ”evankelioinnista” yli vuoden vankeudessa ollut iranilainen pastori Rasoul Abdollahi on päässyt ehdonalaiseen vapauteen 16. helmikuuta.

Iranin kotiseurakuntaliikkeessä pastorina toiminut Abdollahi pidätettiin 26.12.2010 ja hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen joulukuussa 2013. Samaan aikaan hänen kanssaan pidätettiin lukuisia muita kristittyjä. Ehdonalaisella vapaudella on tiukkoja ehtoja: hän ei saa olla missään tekemisissä muiden kristittyjen kanssa tai hän joutuu takaisin vankilaan kärsimään tuomionsa loppuun.

Äskettäin parlamentin uskonnollisten vähemmistöjen kanssa pidetyssä tapaamisessa Iranin ylin johtaja Ajatollah Sejed Ali Khamenei sanoi, että islamin opetusten perusteella muiden uskontojen seuraajia tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja reilusti. Hän jatkoi: ”Muslimit kohtaavat Euroopassa ja Amerikassa tappouhkauksia. Heitä vastaan käydään mittavaa propagandakampanjaa ja heidän moskeijansa ovat jatkuvan hyökkäyksen kohteina.” Hän väitti: ”Meidän islamilaisen hallintomme historian aikana vastaavaa ei-muslimien kohtelua ei ole tapahtunut. Edes kuumapäiset konservatiiviset nuoremme eivät hyökkää ei-muslimien kimppuun.”

American Center for Law and Justice, Article 18 ja Middle East Concern arvioivat saamiensa tietojen nojalla, että joulukuussa 2014 Iranin vankiloissa oli 92 uskonsa tähden vangittua kristittyä, joista vain 13 kärsi oikeuden langettamaa tuomiota. Bahai-uskoisilta on evätty kaikki sosiaaliset oikeudet ja monia on teloitettu. Edes sunnimuslimit eivät ole tasa-arvoisia kansalaisia: kristittyjen ja muiden uskonnollisten vähemmistöjen tavoin hekään eivät saa rakentaa omaa moskeijaa Teheraniin.

– Middle East Concern, World Watch Monitor, Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print