Your Cart

Iran – Pastori pyytää esirukouksia

Victor Bet-TamrazPastori Victor Bet-Tamraz Teheranista pyytää esirukouksia tulevan oikeudenkäyntinsä puolesta.

Bet-Tamraz, Teheranin assyrialaisen helluntaiseurakunnan entinen johtaja, pidätettiin 26.12.2014 kotonaan. Samalla pidätettiin myös paikalle joulunviettoon kokoontuneet vieraat. Ratsian tehneet turvallisuusviranomaiset kertoivat pidätyksen syyksi ”laittomaan kokoontumiseen osallistumisen”.

Suurin osa vieraista vapautettiin nopeasti, mutta assyrialaiskristitty pastori Bet-Tamraz ja kaksi islamista kristinuskoon kääntynyttä uskovaa, Amin ja Kavian, saivat syytteet laittomasta evankelioinnista. Heidät vietiin Evinin vankilaan, jossa heitä pidettiin pääosin eristyksissä ennen kuin takuusopimus tehtiin ja heidät vapautettiin. Amin vapautettiin 10.2., Kavian 17.2. ja pastori Bet-Tamraz 2. maaliskuuta.

Pastori Bet-Tamrazin odotetaan joutuvan pian oikeuden eteen. Hänellä on ollut vaikeuksia löytää asianajajaa, joka suostuisi ottamaan hänen asiansa hoitoonsa. Jotkut asianajajat ovat kohdanneet vaikeuksia puolustettuaan kristittyjä oikeudessa, ja pastori Bet-Tamraz on hyvin tunnettu aiemmasta asemastaan Shah-Aran assyrialaisessa helluntaiseurakunnassa. Hän toimi seurakunnan pastorina maaliskuuhun 2009 saakka, jolloin sisäministeriö määräsi seurakunnan suljettavaksi.

– Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print