Your Cart

Iran – Lisää vaikeuksia Farshid Fathille

Farshid Fathi. Kuva: Mohabat NewsRajaei-Shahrin vankilan imaami, joka oli aiemmin määrännyt kristillisten kirjojen takavarikoinnin osastolta, on tehnyt valituksen Farshid Fathista tämän vastustettua määräystä. Imaami on syyttänyt Fathin loukanneen häntä. Jos hänet todetaan syylliseksi, Fathia voi odottaa kaksi vuotta lisää vankeutta.

Karajilaisen Rajaei-Shahrin vankilan osaston 10 imaami määräsi torstaina 5. maaliskuuta kristityt vangit luovuttamaan hänelle Raamattunsa tarkastusta varten, mutta he eivät suostuneet. Eräs heistä kertoo: ”Osastomme imaami, Mortazavi, määräsi Raamatut takavarikoitavaksi tarkastusta varten. Koska olimme saaneet Raamatut laillisella vankilan ylivalvojan myöntämällä luvalla, kieltäydyimme luovuttamasta niitä hänelle. Imaami vaikutti hyvin järkyttyneeltä kieltäytymisestämme ja nosti valheellisesti syytteen pastori Fathia vastaan, jossa hän väittää Fathin herjanneen häntä.”

Iranin vankiloissa jokaisella osastolla on oma imaami, jonka vankilan kulttuuriosasto on nimennyt. Hänellä ei ole oikeutta tutkia tai rangaista vankeja.

Äskettäin pastori Fathi joutui toisen syytöksen kohteeksi, josta hänelle määrättiin vuosi vankeutta. Joulukuussa 2014 pidetyssä oikeudenkäynnissä hänen väitettiin pitäneen hallussaan alkoholia. Tuomiosta on valitettu.

– Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print