Your Cart

Iran kielsi vähemmistöuskontoja edustavat päiväkodinopettajat

Kuva: Mohabat News

Iranin sosiaaliministeriö on juuri julkaissut säännöksen, jonka myötä uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvat eivät saa enää opettaa päiväkodeissa. Kielto koskee kaikkia muita päiväkoteja paitsi niitä, joissa kaikki lapset kuuluvat uskonnollisiin vähemmistöihin.

Vaikka uskonnollisten vähemmistöjen edustajille on omia kouluja, viime vuosina Iranin viranomaiset ovat korvanneet niiden johtajia muslimeilla.

Ministeriön mukaan päiväkodeissa ryhdytään panostamaan enemmän islamin uskon ja islamilaisten arvojen opetukseen, joten muut kuin muslimit eivät voi sitä tehdä. Ei-muslimien oli jo entuudestaan lähes mahdotonta opettaa vanhempia lapsia, sillä opettajaksi valmistuminen edellyttää tiettyjen kriteerien täyttymistä, kuten uskoa islamiin ja Iranin hengelliseen johtajaan.

Tämäkin kertoo siitä, että Iranin johto on huolissaan. Iranilaiset ovat pettyneitä uskonnollisiin johtajiinsa ja sitä myöten islamiin, ja äskettäin Iranin tiedusteluministeri myönsi, että aivan tavalliset iranilaiset, ja kokonaiset perheet kääntyvät kristinuskoon.

Lähteet: International Christian Concern, Mohabat News, Article 18

Vahvista Herra Iranin kristittyjä olemaan lujia ja rohkeita, vaikka heidän elämäänsä kristittyinä yritetään vaikeuttaa kaikissa asioissa. Kiitos Herra, että ihmisten ja hallitusten estelystä huolimatta, Sinun Sanaasi ei voi pysäyttää ja sanoma Kristuksesta leviää yhä laajemmalle.

Tästä saat ladattua rukousaiheet pdf-muodossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print