Your Cart

Iran – Joulujuhla vangeille – paitsi ei kristityille

Rajaei-Shahrin vankilassa Karajissa järjestettiin joulujuhla, johon kristityt vangit eivät saaneet osallistua. Kuva: Mohabat NewsKarajin kaupungissa sijaitsevan Rajaei-Shahrin vankilan kulttuuriyksikkö järjesti vangeille 30.12.2014 joulu- ja uudenvuodenjuhlan. He ilmoittivat, että juhla pidettäisiin keskusaulassa ja että kaikki olisivat tervetulleita.

Hetki ennen juhlaa, kun vangit valmistautuivat siirtymään aulaan, useita kristittyjä vankeja määrättiin kovaäänisten kautta ilmoittautumaan vankilan valvojan toimistoon. Siellä heille kerrottiin, että he eivät saisi osallistua juhlaan. Toimistoon kutsutut kristityt olivat pastori Farshid Fathi, Ebrahim Firouzi, Rasoul Abdollahi ja Serzhik, iranilais-armenialainen kristitty vanki. Saatellessaan miehiä toimistoon vartijat nöyryyttivät ja pilkkasivat heitä. Toimistoon kutsuttujen lisäksi muutkaan vankilan kristityt vangit, kuten pastori Saeed Abedini ja Alireza Seyyedian, eivät saaneet osallistua juhlaan.

Iran väittää kunnioittavansa uskonnonvapautta ja uskonnollisten vähemmistöjen oikeuksia. Sitä todistellakseen viranomaiset järjestävät joulujuhlia, vaikka joulu on myös jo vuosia ollut aikaa, jolloin kristittyjä pidätetään joukoittain.

– Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print