Your Cart

Iran – Amirin pako Iranista

Kasteelle pääseminen on Iranissa vaikeaa ja vaatii kekseliäisyyttä. Kuva: Marttyyrien Ääni
Kasteelle pääseminen on Iranissa vaikeaa ja vaatii kekseliäisyyttä. Kuva: Marttyyrien Ääni

“Amir” (nimi muutettu) tutustui kristinuskoon vuonna 2004. Ystävä kutsui hänet teheranilaisen maanlaisen seurakunnan kokoukseen ”katsomaan, kuinka kristityt palvovat Jumalaa”. Amir otti kutsun vastaan ja hänen elämänsä muuttui lopullisesti. ”Se oli mahtavaa! Ylistyslaulut, ja kuinka rauhallinen paikka oli”, hän kertoo. ”En pysty sanoin kuvailemaan, mitä tunsin.”

Uskoontulonsa jälkeen Amir toimi aktiivisesti Teheranin maanalaisessa seurakunnassa. Hänen isänsä hyväksyi valinnan, mutta kehotti tätä olemaan varovainen. Amir opiskeli yliopistossa painoalaa tarkoituksenaan myöhemmin johtaa isänsä omistamaa painotaloa.

Vuonna 2008 seurakunnan pastorilla oli Amirille ehdotus: seurakunta oli aikeissa painattaa nuortenlehden ja kysyi, voisiko Amir painaa sen. ”Minä sanoin: ’Totta kai voin!’” Kaikki sujui hyvin, kunnes vuonna 2010 lehti herätti viranomaisten huomion. Viranomaiset alkoivat painostaa seurakuntaa ja kuulustelivat pastoria. ”Pastori käski minua tuhoamaan heti kaikki lehteen liittyvät tiedostot”, Amir kertoo. ”Te mainostatte toista uskontoa, ja kuten tiedätte, Iran on islamilainen tasavalta”, viranomaiset sanoivat.

Oli vain ajan kysymys, milloin Amir pidätettäisiin. Amirin isällä oli suhteita, joten hän otti yhteyttä teheranilaiseen asianajajaan, joka neuvoi Amiria pakenemaan maasta välittömästi. Seuraavaksi isä otti yhteyttä lentokentän turvavirkailijoihin. Amirin nimeä ei ollut vielä lisätty maasta poistumisen estävälle listalle, joten Amir lensi Turkkiin.

Turkissa hän liittyi välittömästä farsinkieliseen seurakuntaan ja otti seuraavan uskonaskeleen. ”Iranissa en päässyt kasteelle, koska siellä kasteen järjestäminen on hyvin vaikeaa”, hän selittää. ”Minut kastettiin vuonna 2013 Istanbulissa.” Teologiaa opiskeltuaan hän alkoi opettaa uusia kristinuskoon kääntyneitä. Hän rekisteröityi myös pakolaiseksi toivoen jonain päivänä pääsevänsä Yhdysvaltoihin. YK:n pakolaisjärjestön mukaan pakolaisella on oltava sponsori, joka lupaa tukea tätä ja auttaa sopeutumaan. Eräs eläkkeelle jäänyt lähetyssaarnaaja auttoi toteuttamaan Amirin unelman.

Amir matkasi äskettäin Yhdysvaltoihin ja jatkaa nyt siellä vaellustaan uskoen ja luottaen Jumalan johdatukseen. ”Tiedän että olen täällä, koska se oli Jumalan suunnitelma.”

Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print