Your Cart

Iran – Abedinia kidutettu, uhkailtu lisäsyytteillä

Abedini ja lapset. Kuva ACLJ
Abedini lastensa kanssa. Kuva: ACLJ

Saeed Abedinin perheenjäsen vieraili Saeedin luona Rajaei Shahrin vankilassa torstaina 24. syyskuuta ja sai kuulla, että häntä vastaan saatetaan nostaa uusia syytteitä. Vangitsemisensa jälkeen Saeedille on toistuvasti sanottu, että hänen kahdeksan vuoden tuomiotaan saatetaan jatkaa.

Tiedusteluviranimaiset kuulustelivat Saeedia tiistaina 22. päivä. Hän kertoi perheelleen, että kuulustelujen aikana häntä pahoinpideltiin sanallisesti ja fyysisesti. Kuulustelijat olivat esimerkiksi useita kertoja käyttäneet häneen Taser-etälamautinta.

Kuulustelujen yhteydessä Saeedille sanottiin, että häntä odottaa uudet syytteet. Kuulustelijioden mukaan Saeedilla on yhteyksiä hallituksen vastaisiin ryhmiin ja hän on antanut lausuntoja ja tehnyt tekoja, jotka ovat hallituksen vastaisia. Saeed kiistää syytökset. Hän on toistuvasti vahvistanut, sekä kuulusteluissa että oikeudessa, että hän ei ole uhka hallitukselle ja pidätyksen aikaan hänen Iranissa olonsa syy oli auttaa rakentamaan viranomaisten hyväksymään lastenkotia.

Lauantaina 26.9. Saeedilla tulee täyteen kolmas vuosi vankilassa. Sen vuoksi Yhdysvalloissa ja yli 30 muussa maassa järjestetään viikonlopun aikana esirukoustilaisuuksia hänen puolestaan. Kehotamme myös suomalaisia uskovia muistamaan Saeedia rukouksin erityisesti tänä viikonloppuna.

– Middle East Concern, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print