Your Cart

Irakin sota tragedia alueen kristityille

Nahla - VOM Finland
Muun muassa tämä koulu Kurdistanin Nahlan kylässä kuuluu avustuskohteisiimme.

Irakin kristitty yhteisö oli aiemmin yksi alueen parhaiten voivia vähemmistöjä. Irakin kristittyjen historia maassa juonsi kristinuskon alkupäiviin asti. Saddam Husseinia vastaan vuonna 2003 käynnistetyn sodan jälkeen kristityt ovat paenneet laumoittain.

”Kristityt ovat menettäneet luottamuksensa maataan ja tulevaisuuttaan kohtaan”, kertoo kaldealaisarkkipiispa Bashar M Warda.

Kristittyjen pako Irakista jatkuu – tällä hetkellä jäljellä on noin neljännesmiljoona kristittyä, lähes neljä viidesosaa on paennut maasta. Nyt Irakia pidetään yhtenä kristityille vaarallisimmista maista. Kristittyjen exodus Irakista kiihtyi Irakin sodan myötä, jolloin laki ja järjestys tuhoutuivat. Valtatyhjiöstä hyötyneen Isisin tunkeutuminen Irakiin on kiihdyttänyt pakoa entisestään.

Kaikki kristityt eivät pakene ulkomaille, vaan esimerkiksi Irakin Kurdistaniin ja muille turvallisemmille alueille Irakissa. Kurdistan on julistautunut kristittyjen turvasatamaksi ja se on myös yksi harvoista alueista Lähi-idässä, jossa islamista kristinuskoon kääntyneiden seurakunnat voivat kukoistaa.

Marttyyrien Äänen tiimi on parhaillaan kotimatkalla käytyään katsomassa avustusprojektimme etenemistä Kurdistanissa. Raporttia matkasta seuraa myöhemmin. Voit tutustua avustusprojektiimme kotisivullamme: https://marttyyrienaani.fi/kampanja/

Myös Lena pakeni Kurdistaniin: ”Meitä uhkailtiin. Tyttäreni sai kirjeen, joka sisälsi luodin.” Toinen tytär, Dahlia, lisää: ”Terroristit sanoivat, että meidän on lähdettävä tai ammumme teidät. Olimme hyvin peloissamme.”

”Meillä ei ollut vaihtoehtoa. Me lähdimme”, sanoo Lena

– Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print