Your Cart

Irakilaisen tytön viimeiset sanat äidilleen: “Anna Isisille anteeksi”

Middle East StyleKun Isis valtasi Mosulin kaupungin Irakissa, kristityille annettiin kolme vaihtoehtoa: lähde pois, maksa jizya-veroa tai kuole.

Eräänä päivänä terroristit olivat jälleen suorittamassa ovelta ovelle -kierrostaan, kun he saapuivat kristityn naisen ja tämän tyttären ovelle. Terroristi sanoi äidille, että hänen olisi joko lähdettävä kotoaan välittömästi tai maksettava vero.

Ihmisoikeusaktivisti Jacqueline Isaacin mukaan äiti oli sanonut taistelijoille maksavansa, mutta pyytänyt heitä odottamaan muutaman sekunnin, sillä hänen tyttärensä oli suihkussa. ”He sanoivat hänelle: ’sinulla ei ole muutamaa sekuntia’ ja sytyttivät soihdulla talon palamaan aloittaen kylpyhuoneesta, jossa 12-vuotias tytär oli.”

Liekit valtasivat kodin, mutta sekä äiti että tytär onnistuivat pääsemään ulos talosta. ”Tyttärellä oli neljännen asteen palovammoja, joten äiti riensi tytärtään kantaen sairaalaan”, kertoo Isaac. Koska vammat olivat niin vakavat, tyttö menehtyi muutaman tunnin kuluttua. ”Anna heille anteeksi”, olivat tytön viimeiset sanat äidilleen.

Irakissa on ollut merkittävä kristitty vähemmistö 2000 vuoden ajan. Vielä vuonna 2003 Irakissa arvioitiin olevan noin kaksi miljoonaa kristittyä, nyt heitä on noin 200.000.

The Daily

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print