Your Cart

Irak – Kristittyjä varoitettu iskujen mahdollisuudesta

Irakin sisäministeriö on varoittanut, että Isisin kokemien aluetappioiden ja Uuden-Seelannin moskeijaiskujen jälkeen on mahdollista, että Isis suunnittelee kostoiskuja kirkkoihin Bagdadissa.

Erityisesti huolena on Saidat al-Najatin kirkko, jonne militantit hyökkäsivät vuonna 2010. Iskuun syyllistyneet kuuluivat Isisiä edeltäneeseen ääri-islamilaiseen ryhmään. Hyökkäyksessä kuoli lähes 50 ihmistä. Nyt Irakin sisäministeriö varoittaa, että tämä ja muut kirkot voivat olla vaarassa. Seurakuntia kehotetaan olemaan valppaina ja paikkaamaan turvallisuussuunnitelmissa mahdollisesti olevia aukkoja.

Lähi-idän seurakunnissa on tavallista korottaa turvatoimia pääsiäisenä ja ramadanina, sillä näiden juhlien aikaan on usein nähty hyökkäyksiä ja muuta vainoa. Tänä vuonna pääsiäinen ja ramadan ovat vain päivien päässä toisistaan. Juhlien läheisyys sekä mahdollinen Isisin aiheuttama uhka ovat aiheuttaneet huolta monille kristityille.

Lähde: International Christian Concern

Rukoile pääsiäistä viettävien kristittyjen turvallisuuden puolesta, että he saisivat viettää sitä rauhassa seurakuntansa, perheensä ja ystäviensä kanssa.

Rukoile myös kristittyjä vainoavien puolesta – Kristus on kuollut myös heidän tähtensä, jotta heilläkin olisi tie elävän Jumalan luo.

Klikkaa tästä tulostettava pdf-versio rukousaiheista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print