Your Cart

Irak – Hallitus valvomaan kristittyjen vainoa

Middle East StyleIrakin hallitus on perustanut komitean dokumentoimaan kristittyihin kohdistuvaa vainoa, kertoo katolinen uutistoimisto Agenzia Fides. Komitean päämäärä on hillitä kristittyihin kohdistuvaa väkivaltaa ja väärinkäytöksiä Irakissa, erityisesti Bagdadissa. Komitea perustettiin sen jälkeen, kun Irakin parlamentin kristitty jäsen ja kaldealaispatriarkaatin johtaja vetosivat kristittyjen suojelun puolesta.

Kristittyjen sieppaukset ja kristittyjen kotien ja maiden valtaukset ovat lisääntyneet viime kuukausina. Nämä rikokset tulevat olemaan tutkinnan pääkohde. Komitean perusti pääministeri Haydar al-Abadi, tiedon keräämisessä häntä avustaa Bagdadin kaldealaispatriarkaatin päämaja. Patriarkaatti on jo toimittanut tutkittavaksi tiedot 14 tapauksesta, joissa kristittyjen koteja ja maita on vallattu.

Kesä- ja heinäkuussa Bagdadissa siepattiin kahden viikon aikana neljä kristittyä. Kaksi heistä löydettiin kuolleina, vaikka heistä maksettiin lunnaat. Bagdadilainen viranomainen sanoo, että lähes 70 prosenttia Bagdadin kristittyjen kodeista on vallattu laittomasti.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun viranomaiset tutkivat tapauksia, joten komitean perustamista pidetään erittäin myönteisenä ensimmäisenä askeleena ja ongelman tunnustamisena.

– Open Doors

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print