Your Cart

Intian kristityt ennakoivat haastavaa vuotta

Viime vuonna hindunationalistinen Bharatiya Janata Party (BJP) tuli uudelleen valituksi Intian hallitukseen ja väkivaltaiset hyökkäykset kristittyjä ja heidän kokoontumispaikkojaan vastaan jatkuivat. Monet valmistautuvat kohtaamaan ongelmia myös tänä vuonna.

Tehmina Arora, korkeimman oikeuden lakimies ja ihmisoikeusjärjestö Alliance Defending Freedom Indian (ADF) johtaja kertoo, että viime vuonna Intian kristittyihin kohdistuneiden väkivaltaisten hyökkäysten määrä jatkoi kasvuaan. Suuri osa väkivallasta oli kansallismielisten hindujen aiheuttamaa, ja BJP:n nationalistisen retoriikan ja käytäntöjen mahdollistamaa.

Aroran mukaan Intian kristittyihin tilastoitiin kohdistuneen yli 300 väkivaltaista hyökkäystä viime vuonna. ”Poliisit nostivat syyteet alle 40 tapauksessa niistä”, Arora huomauttaa.

Uuden vuoden alussa monet Intian kristityt eivät pidä tilanteen kohentumista todennäköisenä. He tukeutuvat kuitenkin uskoonsa ja yhteisöönsä kasvavan suvaitsemattomuuden ja vainon edessä.

Lähde: International Christian Concern

Anna Herra uskon kestävyyttä ja lujuutta Intian kristityille yhä kiristyvässä ilmapiirissä. Lohduta ja vahvista heitä Sanasi lupauksilla ja Hengelläsi. Auta heitä elämään uskoaan todeksi kaiken vainon ja ahdistuksen keskellä ja anna heidän elämänsä olla todistus siitä, että Sinä totisesti elät ja hallitset, nyt, aina ja iankaikkisesti.

Koosteen rukousaiheista voit ladata tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print