Your Cart

Intia – Väkivaltainen hyökkäys kristittyjä vastaan

Loukkaantuneiden joukossa oli lapsia. Kuva – Morning Star News

Noin 100 miekoin, bambukepein ja kivin aseistautunutta äärihindua hyökkäsi 17. huhtikuuta kristittyjen kimppuun, jotka olivat aterioimassa jumalanpalveluksen jälkeen Amtolan kylässä Assamin osavaltiossa. Ainakin 15 kristittyä loukkaantui, monet heistä saivat vammoja päähän ja ylävartaloon.

Tällä hetkellä kylässä ei ole kristittyjä, kaikki ovat paenneet, kertoo pastori David Boro. ”Hyökkäyksen pääkohteina olleet kristityt perheet ovat nyt turvatalossa sairaalasta päästyään. Vakavammin loukkaantuneet ovat yhä sairaalassa ja kun he pääsevät pois, hekin siirtyvät turvataloon.” Kylä ei ole enää turvallinen eikä perheillä ole mitään mihin palata, seurakunnan johtajat sanovat. ”Kristittyjen hakkaaminen ei riittänyt, vaan joukkio rikkoi ja tuhosi kristittyjen perheiden kodit”, sanoi toinen kristitty johtaja, Kamleshwar Baglary. ”Kaikkiaan viisi taloa irtaimistoineen poltettiin.”

7-vuotias Pranita Rabha sai pahoinpitelyn seurauksena vakavia rintavammoja ja hyytymiä aivoihin. Hänet ja kaksi muuta kristittyä kiidätettiin Guwahatiin, osavaltion pääkaupunkiin, jossa heitä hoidetaan paremmassa sairaalassa.

Vihamielisyydet seurakuntaa vastaan alkoivat viime vuonna, kun kristillisen rukouksen seurauksena eräs kyläläinen parani syövästä. Sen jälkeen viisi Rabha-sukuun kuuluvaa perhettä alkoi käydä seurakunnassa. Suku ei hyväksynyt asiaa ja painostuksen jälkeen kaksi perhettä luopui uskostaan.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print