Your Cart

Intia: Väkivalta kristittyjä kohtaan päivittäistä

Kansi nettiinHyökkäyksistä kristittyjä vastaan raportoitiin Intiassa lähes päivittäin vuonna 2015, kertoo kristittyjen oikeuksia ajava ryhmä.

”Intiassa nähtiin 355 väkivaltatapausta, mukaan lukien 200 erityisen vakavaa, viime vuonna”, kertoo Joseph Dias, mumbailaisen Catholic Secular Forumin koollekutsuja. Ryhmän 18. tammikuuta julkaisemassa raportissa todetaan, että Intiassa ”ei ole turvallista” olla kristitty.

Viime vuonna surmattiin seitsemän pastoria, nunnia raiskattiin ja satoja uskovia pidätettiin kääntymysten vastaisten lakien nojalla.

Dias pitää kristittyjen vastaisten hyökkäysten määrän kasvua hallitsevan BJP-puolueen syynä. ”BJP:n valtaannousu on rohkaissut hindunationalistisia eturyhmiä”, hän sanoo. ”He näkevät, että BJP:n valvonnassa ja suojeluksessa he voivat kohdella kristittyjä helppoina uhreina.”

Ryhmän mukaan kristittyjen vastainen vihapuhe on lisääntynyt ja myös viranomaiset toimivat ”partisaanien tapaan”, Dias sanoo viitaten kahteen äskettäin sattuneeseen ja paljon julkisuutta saaneeseen tapaukseen. Ensin Sisar Bertilla Capra, neljä vuosikymmentä leprapotilaiden parissa töitä tehnyt italialainen katolinen nunna, ei saanut enää uutta viisumia Intiaan. Seuraavaksi venäläinen ortodoksipappi Hegumen Seraphim pysäytettiin Chennain lentokentällä ja hänet karkotettiin maasta.

World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print