Your Cart

Intia – Uskovia hakattiin, poliisi katsoi vierestä

Rajan Gill - Morning Star News
Yksi hakatuista pastoreista, pastori Rajan Gill. Kuva: Morning Star News

Äärihindulaiseen Rashtriya Swayamsevak Sanghiin (RSS) kuuluva joukko tunkeutui rukoushetkeen Delhin Nihal Viharissa 18. heinäkuuta ja hakkasi paikalla olleet. Poliisit katsoivat tilannetta vierestä siihen puuttumatta ja kieltäytyivät ensin rekisteröimästä uskovien tekemää rikosilmoitusta.

Kolme pastoria oli kokoontunut Ayaid Prasadin kotiin rukoilemaan hänen sairaan tyttärensä puolesta, kun noin 15 äärihindua syytti heitä pakkokäännyttämisestä tunkeutuessaan taloon mailoin aseistautuneina. He vaativat huutaen kristittyjä lopettamaan kokoontumisen ja hakkasivat pastori Harchand Singhiä ja kahta Keralasta saapunutta pastoria. Paikalla oli myös 13 muuta kristittyä.

“He raahasivat meidät ulos tielle, jossa 50 äärihindua oli odottamassa, ja hakkasivat meitä siellä,” pastori Singh kertoo. Talon omistaja yritti sanoa hyökkääjille, että pastorit olivat tulleet hänen kutsustaan ja että rukoukset olivat jo kohentaneet tyttären vointia, mutta tuloksetta. Hyökkääjät väittivät, että Prasadin perhe oli pakkokäännytetty kristinuskoon.

Hyökkäyksen jälkeen poliisit veivät pastori Singhin ja kaksi muuta pastoria poliisiasemalle. ”Poliisit kyselivät meiltä epämukavia kysymyksiä, kuten paljonko rahaa tarjoamme ihmisille, jos he kääntyvät kristinuskoon,” pastori Singh sanoi. Vasta kun noin 400 kristittyä kokoontui poliisiaseman ulkopuolelle seuraavana päivänä, poliisit suostuivat kirjaamaan rikosilmoituksen.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print