Your Cart

Intia – Tappouhkauksia ja pakkokäännytystä

Noin 1700-luvulta peräisin oleva maalaus Hanuman-jumalasta. Kuva: Wikipedia

Viime vuonna lisääntynyt vihamielisyys kristittyjä kohtaan jatkui edelleen läpi kuuman kesän, äärihindujen uhkaillessa kristittyjä ja “uudelleen käännyttäessä” heitä hinduismiin.

Luoteis-Intian Rajasthanin osavaltiossa, Nakhoolin kylässä, 10 kristittyä perhettä on joutunut pakenemaan äärihindujen uhattua tappaa heidät. ”Kesäkuun 27. päivän jälkeen emme ole voineet pitää kokouksia”, kertoo pastori Malkeet Singh. ”Äärihindut uhkasivat vahingoittaa meitä, jos lausumme Kristuksen nimen tai pidämme kristillisiä kokoontumisia.”

Jännitteet kasvoivat 19. heinäkuuta, jolloin äärihindupuolueet Shiv Sena, Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) ja Bharatiya Janata Party (BJP) järjestivät kylässä ”kotiinpaluun” hinduismiin (Ghar Vapsi) pastori Pratab Singhin talon edessä.

”Noin 600 ihmistä kerääntyi pastori Singhin talon eteen ja pystyttivät siihen Hanuman-jumalan patsaan. Sen jälkeen pastori Singh ja 10 hänen perheenjäsentään pakotettiin palvomaan jumalaa ja allekirjoittamaan paperi, jossa luki ’Olen halukas olemaan hindu’”, kertoi Rajamman Johnson, Friends Missionary Prayer Band (FMBP) –järjestön aluesihteeri. ”He pakottivat heidät juomaan Gangesista otettua vettä ja painoivat kumkumit (punaiset täplät) heidän otsaansa hinduismin merkiksi.” Äärihindut olivat uhanneet tappaa pastori Singhin jos hän jatkaisi kokousten pitoa, joten hän oli piileskellyt kuukauden ajan. Hänet kuitenkin löydettiin ja tuotiin kotiin rituaalia varten.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print