Your Cart

Intia – Poliisit, äärihindut hakkasivat uskovan luona vierailleita

USA 4-2015. Intia.Joukko paikallisia poliiseja ja noin 40 äärihindua hyökkäsivät 70-vuotiaan kristityn miehen kotiin Kanheipurin kylässä Odishan (ent. Orissa) osavaltiossa 23. elokuuta huutaen herjauksia ja hakaten kaikkia paikalla olleita 17 kristittyä.

Pastori Sushil Lima, joka oli vierailulla ikääntyvän kristityn luona, pidätettiin syytettynä pakkokäännyttämisestä ja jännitteiden aiheuttamisesta paikallisväestön keskuuteen. Poliisit vapauttivat hänet myöhemmin yöllä, uhattuaan häntä ensin pahoinpitelyllä.

Seuraavana päivänä äärihindut pakottivat pastori Sushilin luona vankilassa vierailleen kristityn pariskunnan kyläkokoukseen. Siellä Mahendra Nayakia ja hänen vaimoaan kidutettiin ja heidät uhattiin karkottaa kylästä. Hindujohtajat olivat myös käyneet heidän lastensa koulussa ja pakottaneet viranomaiset erottamaan lapset koulusta.

Hyökkäyksen aikaan paikalla olleet journalistit julkaisivat myöhemmin artikkeleita, joissa he syyttivät kristittyjä valheellisesti evankelioinnista, hindujen käännyttämisestä kristinuskoon ja uskonnollisten jännitteiden luomisesta.

Pastori Sushil, 45, on kärsinyt äärihindujen vainoa jo vuosikymmenen sen jälkeen, kun hän lopetti työnsä esikoulun opettajana vuonna 2005 ja omisti elämänsä rukoukselle ja evankelioinnille.

– Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print