Your Cart

Intia – Pastorit väkivallan kohteina

Pastorit rukoilevat pahoinpidellyn uskovan puolesta. Kuva: Morning Star News

Väkivaltaiset hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat edelleen jatkuneet ja jopa kiihtyneet Intiassa. Yksi pastori sidottiin puuhun kiinni ja häntä hakattiin kolmen tunnin ajan. Toinen hakattiin, ja lopuksi hänen päältään ajettiin moottoripyörillä.

Karnatakan osavaltiossa pastori joutui sairaalaan jouduttuaan yli 150 äärihindun pahoinpitelemäksi. Paikallisten lähteiden mukaan hyökkäykset pastoreita vastaan ovat kiihtyneet huomattavasti viime viikkoina.

Pastori Manju Keralli johti jumalanpalvelusta sunnuntaina maaliskuun ensimmäinen päivä Bennakoopin kylässä. Yhtäkkiä äärihindujen joukko tunkeutui tilaisuuteen. He herjasivat kristittyjä ja hakkasivat paikalla olleita sekä tuhosivat seurakunnan omaisuutta.

”Kaaduin iskujen ja potkujen voimasta maahan”, pastori Keralli kertoo. ”Sitten he raahasivat minut ulos, sitoivat minut puuhun ja hakkasivat lisää. Siitä minut vietiin kahteen muuhun paikkaan samassa kylässä, joissa minut sidottiin sähkötolppaan sekä torilla olleeseen pilariin. He jatkoivat pahoinpitelyä koko ajan, yli kolme tuntia.”

Poliisit saapuivat lopulta paikalle, mutta pidätetyksi joutuikin pastori Keralli. Myös poliisit herjasivat häntä. ”He sanoivat, että minulla ei ole oikeutta asua tässä maassa, koska harjoitan ulkomaista uskontoa.”

Lopuksi pastoria vastaan nostettiin syytteet laittomasta käännyttämisestä. Hyökkääjiä vastaan sen sijaan ei nostettu syytteitä. Vasta sitten pastori pääsi hakemaan hoitoa vammoihinsa, joiden jäljiltä hänellä on edelleen kipuja.

Isaac Paulose sairaalassa. Kuva: Morning Star News

Madhya Pradeshin osavaltiossa äärihindut pahoinpitelivät pastorin ja ajoivat lopuksi hänen ylitseen moottoripyörillään.

Isaac Paulose oli aamulla 3. maaliskuuta palaamassa autolla kotiinsa vietyään poikansa kouluun. Moottoripyörällä liikkeellä ollut mies pysäytti hänen autonsa ja vaati häntä astumaan ulos. Paulose ei osannut aavistaa pahaa ja totteli.

Yhtäkkiä paikalla olikin äärihindujen joukko, jotka alkoivat hakata häntä bambukepeillä ja metalliketjuilla. Pastoria pilkattiin ja syytettiin ihmisten käännyttämisestä ja hänet uhattiin tappaa.

Hyökkääjät pakenivat vasta, kun ohikulkijat havaitsivat tilanteen ja tulivat pastori avuksi. Sitä ennen he kuitenkin ajoivat viidellä moottoripyörällä maassa loukkaantuneena makaavan pastorin yli.

Pastorilta murtui yksi kylkiluu, sekä luita jaloista ja käsistä. Lisäksi hän sai haavan päähänsä. Kaikesta huolimatta pastori Paulose kertoo olevansa ”iloinen kärsittyäni Jeesuksen nimen tähden”.

Pastori Paulose ei tuntenut kimppuunsa hyökänneitä. Heitä vastaan on kirjattu rikosilmoitus muun muassa pahoinpitelystä ja murhayrityksestä.

Lähteet: International Christian Concern, Morning Star News

Rakas Jeesus, hoida armossasi pastoreiden haavat, murtumat ja kivut Sinun rakkaudellasi. Anna heille edelleen voimaa kestää kaikki koettelemukset, joihin he Sinun Nimesi tähden joutuvat. Kiitos, että heidän elämänsä kautta Sinun Sanasi tulee eläväksi: “Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.” Suo, että heidän elämänsä todistus johtaa pelastukseen myös heidän vainoojansa.

Keskiviikkoina 11.3. ja 18.3. rukousaiheista ei ole saatavilla pdf-versiota.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print