Your Cart

Intia – Pahoinpitelyä ja pakkokäännytyksiä

Useat kristityt loukkaantuivat hyökkäyksessä Chhattisgarhissa. Kuva: World Watch Monitor
Useat kristityt loukkaantuivat hyökkäyksessä Chhattisgarhissa. Kuva: World Watch Monitor

Useita kristittyjä joutui sairaalahoitoon ja toiset pakkokäännytettiin hinduismiin sen jälkeen, kun äärihindut hyökkäsivät Chhattisgarhin osavaltiossa sijaitsevaan kyläkirkkoon.

Kohkametan itsenäisen helluntaiseurakunnan uskovat olivat kokoontuneet sunnuntaijumalanpalvelukseen 25. lokakuuta, kun heidän kimppuunsa hyökättiin. Uskovat raahattiin ulos kirkosta, jonka jälkeen heitä hakattiin ja lyötiin kepeillä. ”Kirkossa oli 35 ihmistä, myös lapsia. Olimme rukoilemassa, kun kirkkoon saapui nuoria poikia ja kyläläisiä, jotka alkoivat hakata uskovia kepeillä. He raahasivat heidät ulos ja hakkasivat säälittä”, kertoo turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevä, paikalla ollut uskova.

Pastori Mehtu Karmaa (31) lyötiin päähän ja hän menetti tajuntansa, veren virratessa korvasta, silminnäkijä kertoo. Sen jälkeen kyläläiset toivat kristittyjen allekirjoitettavaksi papereita, jossa he julistavat palaavansa hinduismiin. ”He pakottivat uskovat allekirjoittamaan ne. Kun uskova kieltäytyi, häntä alettiin hakata uudelleen. Neljä perhettä palasi hinduismiin.”

Kristittyjä varoitettiin ilmoittamasta tapauksesta poliisille tai heidän talonsa poltettaisiin, heidät karkotettaisiin kylästä tai jopa tapettaisiin. Kristityt kuitenkin ilmoittivat asiasta sekä poliisille että tiedotusvälineille. Sen jälkeen kyläläiset menivät sairaalahoidossa olevien kristittyjen luo sanoen: “Jos ette peru ilmoitustanne poliisille, tapamme teidät.” He myös nostivat oman syytteen, jossa väittävät uskovien hakanneen heitä ja heittäneen hindujen kodeista ulos hindujumalien ja –jumalattarien patsaat.

Viisi kristittyä vietiin paikalliseen hindutemppeliin, jossa heidät käännytettiin takaisin hinduismiin. Myös sairaalassa olleiden luona käytiin ja heidät pakotettiin allekirjoittamaan julistus, vaikka useat heistä ovat lukutaidottomia.

World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print