Your Cart

Intia – ”On ilo, että Herra valitsi minut tähän taisteluun!”

Immanuel sairaalassa leikkauksen jälkeen. Kuva: Morninig Star News

 

Äskettäin Etelä-Intian Telanganan osavaltiossa pastorin perhe huomasi rukoushuoneen portinpieleen pysäköidyn moottoripyöriä ja joukon nuoria miehiä lukemassa kovaan ääneen portinpielessä olevaa julistetta. Siihen oli painettu toisen Korinttolaiskirjeen kohta 12:9: ”Minun armossani on sinulle kyllin”, sekä pastorin nimi ja puhelinnumero.

Nuoret alkoivat huutaa: ”Missä se idiootti pastori on? Kuka antoi teille kristityille luvan perustaa tänne seurakunnan? Te shudrat (alempikastiset)! Idiootit! Miten julkeatte harjoittaa kristinuskoa täällä?”

Pastori Kolhapuri Lachaiah Moses, 52-vuotias kolmen lapsen isä, riensi juosten paikalle tiedustelemaan, mikä nuorilla oli hätänä, ja havaitsi heidän olevan humalassa.

Hän esittäytyi pastoriksi ja kysyi, miksi he huusivat, mutta nuoret jatkoivat huutamista ja solvaamista. Myös pastorin poika, Kolhapuri Prabhakar, tuli paikalle. “He muuttuivat aggressiivisiksi ja alkoivat hakata isääni”, Kolhapuri Prabhakar kertoi. ”Kun yritin estää heitä, he löivät minuakin. Äitini ja siskoni tulivat avuksemme, mutta heidät sysättiin sivuun. He huusivat: ’Olemme etsineet sinua puoli vuotta, nyt saimme sinut. Emme aio lopettaa tähän.’”

Pastorin nuorin poika, 20-vuotias Immanuel, soitti poliisille ja sen jälkeen perheenjäsenet yrittivät pidätellä kuutta nuorukaista poliisin saapumiseen saakka. Ennen sitä yksi nuorista kuitenkin poimi suuren lohkareen ja heitti sen Immanuelin jalan päälle, jolloin kaksi nuorista pääsi pakoon. Jäljelle jääneet nuoret jatkoivat pastorin ja hänen poikiensa hakkaamista. Immanuelin jalkaluu murtui ja hän joutui leikkaukseen.

Syytteet

Apulaiskomisario Abdul Kareem kertoi, että nuorukaiset tunnistettiin Akhil Bharatiya Vidyarthi Parsishadin (ABVP) jäseniksi. ABVP on hindunationalistinen opiskelijajärjestö, joka kuuluu hinduradikaaliin, väkivaltaisiakin iskuja tehneeseen RSS-puolueeseen.

Neljää nuorta vastaan nostettiin syytteet muun muassa tunkeilemisesta, pahoinpitelystä, herjaamisesta ja vihamielisyyteen yllyttämisestä.

Asia ei kuitenkaan jäänyt tähän. Myös pastoriperhettä vastaan nostettiin syytteet. Heitä syytetään tahallisesta herjaamisesta rauhan rikkomiseksi, yleisestä häiriköinnistä ja pahoinpitelystä. Nimettömänä pysyttelevä poliisi kertoo, että he joutuivat vahvan, ylemmältä tasolta tulleen painostuksen kohteiksi ja heitä vaadittiin nostamaan syytteet kristittyjä vastaan.

”Syytetyillä ABVP-nuorilla on yhteyksiä poliittisiin johtajiin osavaltion ja keskushallinnon tasoilla”, poliisi kertoo. ”Jouduimme ankaran painostuksen kohteiksi ja rekisteröimme vastasyytteet kristittyjä vastaan, mutta ainoastaan rikoksista, joista ei anneta pidätysmääräystä. BJP:n poliitikot tekevät parhaansa saadakseen hindunuoret vapautetuiksi.”

Prabhakar kertoo, että nyt poliisit painostavat heitä ja väittävät heidän tehneen valheellisen rikosilmoituksen. ”Se ei ole totta. Poliisit itse valitsivat syytekohdat. Me olemme antaneet hyökkääjille anteeksi ja olemme valmiit perumaan rikosilmoituksen.”

”Poliisit soittivat minulle ja kysyivät, olenko ihminen vai eläin”, Prabhakar kertoo. ”He kysyivät miksi en toimita sairaskertomusta, mutta sairaala ei suostu antamaan sitä minulle.” Lopulta, useiden pyyntöjen jälkeen sairaalasta kirjoitettiin pienelle lapulle, että Immanuelin jalkaluu murtui. Hänelle on määrätty kolme kuukautta täyttä vuodelepoa.

”Mutta katso, minkä läpi Jumala on meidät johdattanut!” Prabhakar iloitsee. ”Herrani antaa minulle rohkeutta ja voimaa puhua näille poliiseille. He uhkailevat, solvaavat, herjaavat, mutta minä olen ollut kärsivällinen ja aion jatkossakin olla. On puhdas ilo, että Herra valitsi minut tähän taisteluun.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print