Intia – Kristityt vetoavat korkeimpaan oikeuteen

Kristityt aktivistit ovat vedonneet Intian korkeimpaan oikeuteen, jotta se ilmoittaisi kantansa Rajasthanin osavaltion hovioikeuden päätökseen, jonka he sanovat rajoittavan uskonnonvapautta.

Viime joulukuussa Rajasthanin hovioikeus ilmoitti ohjeistuksesta, joka rajoittaa uskonnon vaihtamista osavaltiossa. Niiden mukaan henkilön on ilmoitettava osavaltion viranomaisille etukäteen halustaan vaihtaa uskontoaan. Kun ilmoitus aikeesta on ollut julkisesti nähtävillä viikon, henkilö saisi vaihtaa uskontonsa.

Kristityt pitävät tätä hyökkäyksenä uskonnonvapautta vastaan. Alliance Defending Freedom -järjestön edustaja A. C. Michael sanoo: “Ohjeistus loukkaa ihmisten perusoikeuksia ja Intian perustuslakia. Ohjeet rikkovat uskonnonvapauden periaatetta, tasa-arvoisuutta lain edessä sekä henkilökohtaista koskemattomuutta, joka on taattu kaikille intialaisille uskonnosta, kastista, iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Lähde: UCAnews

Rukoile, että korkein oikeus kumoaisi osavaltion ohjeistuksen, sillä sen antamat päätökset voivat toimia ohjeena myös muille uskonnonvapautta rajoittaville osavaltioille.

Pyydä, että Herran siunausta ja viisautta uskoaan rohkeasti puolustaville kristityille Intiassa.

Klikkaa tästä tulostettava pdf-versio rukousaiheista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print