Your Cart

Intia – Kolme nuorta uskovaa ajettu pois kotikylästä

Kolme nuorta uskovaa Intian Odishan osavaltion Talboran kylästä on häädetty pois, koska he eivät suostuneet kieltämään uskoaan ja palaamaan hinduismiin.

Tyypillistä kylänraittia Odishassa.

Nuoret miehet, Surander (22) ja Subash (20) sekä nuori nainen Jamuna (19), tulivat uskoon vuonna 2017, ja heidät kastettiin vuosina 2018 ja 2019. Nuorten kotikylässä ei ole seurakuntaa, joten heillä oli tapana kävellä läheiseen Padmathopan kylään viikoittaisiin jumalanpalveluksiin.

Jamunan vanhemmat eivät hyväksyneet tyttärensä uutta uskoa, ja päättivät naittaa hänet hindupojalle. Jamuna ei suostunut vanhempiensa päätökseen, vaan meni salaa naimisiin Subashin kanssa Padmathopan kylän rukoushuoneessa.

Talborassa Surander johti pientä rukouspiiriä puiden alla avoimella pellolla. Kyläläiset näkivät tämän, ja heistä tuli hyvin vihamielisiä nuoria kristittyjä kohtaan, kun jotkut kyläläisistä alkoivat kuunnella Suranderin saarnaamista.

Elokuun 29. päivä Surander, Subash, Jamuna ja kuusi muuta rukouspiiriin osallistunutta kutsuttiin kyläläisten eteen tapaamiseen. Tapaamisessa kristittyjä uhattiin vakavilla seuraamuksilla, jos he eivät kieltäisi uskoaan.

Kuusi uskovaa pelästyi uhkauksia, ja he kielsivät uskonsa. Surander, Subash ja Jamuna pysyivät kuitenkin vahvoina uskossaan, ja sen vuoksi heidät häädettiin kylästä.

Mukanaan ainoastaan Raamattunsa, vähän ruokaa, ja joitakin vanhempiensa heille antamia tavaroita, Surander, Subash ja Jamuna lähtivät pois Talborasta. He vaelsivat läpi yön Padmathopaan, jossa heidän seurakuntansa oli. Siellä paikallinen pastori otti heidät luokseen, ja nyt hän huolehtii pois häädetystä kolmikosta.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print