Your Cart

Intia – Hyökkäyksiä ja ilkivaltaa vastaan protestoineita pidätettiin

Mielenosoittajat protestoivat kristittyjen vastaisia hyökkäyksiä 5. helmikuuta Delhissä. Kuva: Morning Star NewsPoliisit Delhissä pahoinpitelivät nunnia, pappeja, maallikkojohtajia ja ihmisoikeusaktivisteja, pidättäen lyhytaikaisesti lähes 300 mielenosoittajaa torstaina 5. helmikuuta.

Yli 1500 kristittyä oli kokoontunut rauhalliseen mielenilmaukseen Sacred Heart –katedraalille New Delhissä osoittamaan mieltään Delhissä tapahtuneita kirkkoihin kohdistuneita hyökkäyksiä vastaan ja ylipäänsä koko Intiassa esiintyvää kristittyjen vastaista systemaattista väkivaltaa vastaan. Viimeisen kahden kuukauden aikana Delhissä on isketty kirkkoja vastaan ainakin viisi kertaa.

Viimeisimpään mielenilmaukseen johti maanantaiaamuna 2.2. St Alphonsan kirkkoon Delhin vauraalla Vasant Kunjin asuinalueella tehty murto. Murtautujat eivät varastaneet mitään, mutta häpäisivät ehtoollistarvikkeita. Rahaa sisältäneitä kolehtirasioita ei kuitenkaan viety, joten motiivi ei voinut olla ryöstö. Poliisit rekisteröivät tapauksen kuitenkin varkautena seurakunnan johtajien vastustuksesta huolimatta.

Torstaiaamuna paikalle saapuneet mielenosoittajat hämmästyivät huomatessaan, että noin 200 poliisia oli jo paikalla ja he olivat eristäneet alueen ja pystyttäneet suuria metalliesteitä kirkon eteen. Heti kun mielenosoittajat alkoivat huutaa ”haluamme oikeutta”, poliisit ryhtyivät kiskomaan heitä paikalle tuotuihin busseihin, joilla heidät kuljetettiin Parliament Roadin poliisiasemalle.

Vanhempi poliisiviranomainen kertoi, että mielenosoittajat pidätettiin, koska heitä epäiltiin laittomasta kokoontumisesta ja että heillä ei ollut lupaa kokoontua. Kristityt johtajat puolestaan sanovat saaneensa viranomaisilta luvan sekä protestiin että marssiin, mutta myöhemmin poliisit muuttivat kantaansa ja sanoivat luvan koskeneen vain mielenosoitusta kirkon alueella.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print