Your Cart

Intia – Hinduismista luopumisen kielto parlamentin keskusteluun

Kaksi hallitsevan BJP-puolueen parlamentaarikkoa, Tarun Vijay parlamentin ylähuoneesta ja Yogi Adityanath parlamentin alahuoneesta, aikovat tuoda parlamentin keskusteltavaksi lakiehdotuksen, joka kieltäisi hinduismista muihin uskontoihin kääntymisen.

Äskettäin julkaistun väestölaskennan mukaan hindujen määrä on laskenut Intiassa ensimmäisen kerran alle 80 prosenttiin. Adityanath pitää tilannetta hälyttävänä ja sanoo hinduismin hylkäämisen olevan ”antinationalistinen teko”, jotka pitää pysäyttää. ”Tarvitaan aggressiivinen ghar wapsi –kampanja (kotiinpaluu) niille hinduille, jotka ovat aiemmin kääntyneet toiseen uskontoon”, hän lisäsi.

”Argumenttini on, että uskonnon täytyy olla henkilökohtainen valinta. Mutta Intiassa siitä on tullut poliittinen työkalu ulkomaisten voimien käsissä, jotka pyrkivät hinduja käännyttämällä sirpaloittamaan maamme jälleen yhteisöllisten rajojen mukaan. Tätä on vastustettava kansallisten intressien ja kaikkien Intian vähemmistöjen intressien nimissä”, sanoi Tarun Vijay. Vijayn mukaan vain hindujen enemmistöllä voidaan taata demokratian kukoistus, perustuslaillisuus ja pluralismi.

The Tribune

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print