Your Cart

Intia – ”Ensimmäistä kertaa minulla ei ole oikeutta elää kristittynä”

”Ensimmäistä kertaa 45 vuoteen minusta tuntuu, että minulla ei ole oikeutta elää kristittynä omassa maassani”, kertoo Hyderabadissa kotiseurakuntaa johtava pastori Sheeja Thomas.

Tähän tulokseen pastori Thomas on tullut nähtyään, kuinka hyökkäyksiä rekisteröimättömiä kotiseurakuntia vastaan tapahtuu kiihtyvällä tahdilla eri puolilla Intiaa niiden ollessa myös yhä vakavampia. Monet Intian kristityt ovat huolissaan tulevasta ja pohtivat, saavatko he enää harjoittaa uskoaan vapaasti.

Äskettäin äärihindut hyökkäsivät yhteen pastori Thomasin johtamista kotiseurakunnista kolmena perättäisenä sunnuntaina. Kolmannen hyökkäyksen jälkeen paikalliset viranomaiset sulkivat kotiseurakunnan kokonaan.

Pastori Thomas on leski ja kahden lapsen äiti. Kolmetoista vuotta kestäneen palvelutyönsä aikana hän on perustanut useita kotiseurakuntia Hyderabadiin ja sen ympäristöön.

”Olen kohdannut vainoa koko 13-vuotisen palvelutyöni ajan”, pastori Thomas sanoo. ”Mutta tämä, mitä nyt tapahtuu, on ennennäkemätöntä. Minun ja tyttäreni piti istua poliisiasemalla kuin rikolliset, samalla kun jumalanpalvelukseemme hyökänneet saivat poliisien tuen aivan meidän silmiemme edessä.”

Sen lisäksi, että hänen kotiseurakuntansa on suljettu, häntä on häiritty, hakattu ja hänet on pidätetty, pastori Thomasin vuokraisäntä irtisanoi heidän vuokrasopimuksensa. ”Vuokraisäntäni pyysi minua muuttamaan pois äärihindujen painostuksen vuoksi”, pastori Thomas kertoo. ”Kun menin etsimään uutta vuokra-asuntoa, seitsemän hinduvuokraisäntää sanoi minulle, että he eivät halua vuokrata asuntoa minulle, koska olen kristitty.”

Pastori Thomas etsii yhä perheelleen uutta kotia. Hänen kodissaan kokoontuneet 20 kristittyä odottavat huolestuneina tietoa uusista tiloista, joissa he voisivat yhdessä kokoontua, mutta mahdollisuus siihen vaikuttaa heikolta.

Äärihindujen väkivaltaiset hyökkäykset ovat kasvussa Intiassa.

Pastori Prasadin seurakunnalle on käynyt samaan tapaan noin 30 kilometriä Hyderabadista itään sijaitsevassa Bogaramissa. Viisitoista

kristittyä oli 23. kesäkuuta koolla pastori Prasadin kotona, kun äärihindut hyökkäsivät sinne.

”Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun minua vastaan hyökättiin”, pastori Prasad kertoo. ”Minun kimppuuni on hyökätty viisi kertaa viimeisen kahden vuoden aikana. Mutta tällä viimeisimmällä hyökkäyksellä oli vakavammat seuraukset.”

Pastori Prasadin mukaan viisi äärihindua tunkeutui hänen kotiinsa tuona sunnuntaina uskovien ollessa koolla. Hyökkääjät alkoivat hakata kaikkia paikalla olleita, myös pastoria. Hyökkääjät eivät säästäneet naisia ja lapsiakaan ja useat loukkaantuivat.

Samoin kuin pastori Thomasille kävi, myös pastori Prasadin vuokraisäntä vaati häntä muuttamaan pois kahden kuukauden sisällä.

”Emme tiedä, voiko kotiseurakuntamme jatkaa toimintaa tässä kylässä”, Prasad sanoi. ”Äärihindut ovat päättäneet estää kaiken kristillisen toiminnan täällä. Olen silti päättänyt jäädä, sillä Jumala on kutsunut minut tänne kertomaan Hänen rakkaudestaan ihmisille.”

Intiassa kotiseurakunnat muodostavat huomattavan osan Intian kristillisestä seurakunnasta, erityisesti syrjäseuduilla.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print