Your Cart

Indonesia: Poliisit turvaamaan joulunviettoa

Pohjois-Sumatran naapuriprovinssissa Acehissa hyökättiin lokakuussa 2015 kirkkoihin. Kuva: Antara Photo via Jakarta Globe
Pohjois-Sumatran naapuriprovinssissa Acehissa hyökättiin lokakuussa 2015 kirkkoihin. Kuva: Antara Photo via Jakarta Globe

Pohjois-Sumatran pääkaupungin Medanin poliisit lähettävät 1500 poliisia turvaamaan provinssin kirkkoja joulun ja uuden vuoden juhlien aikaan.

”Turvallisuustoimenpiteet ovat jo alkaneet jokaisessa kirkossa”, Medanin poliisikomissaari Hamam Wahyudi kertoi 11. joulukuuta. ”Teemme yhteistyötä myös mobiiliprikaatin (mellakkapoliisi) kanssa.”

Toimenpiteet ovat tarpeen, koska terrori-iskujen uhka Indonesiassa on kasvanut, kertoo Wahyudi. ”Seurakuntien johtajien ja seurakuntalaisten on välittömästi ilmoitettava epäilyttävistä esineistä tai ihmisistä”, hän sanoi.

Vuoden 2000 jouluaattona koordinoitu pommi-iskujen sarja iski kirkkoihin kautta Indonesian, surmaten 18 ihmistä. Hyökkäysten takana arvellaan olleen Jemaah Islamiyah.

Pohjois-Sumatra on muslimienemmistöistä aluetta, mutta kristitty vähemmistö on suuri, noin 30 prosenttia. Kristillisten rukoushuoneiden määrä provinssissa on Indonesian suurin.

– Jakarta Globe

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print