Your Cart

Indonesia – Kirkkoja tuhottu Acehissa

Yksi Acehissa lokakuussa poltettu kirkko. Kuva: World Watch Monitor
Yksi Acehissa lokakuussa poltettu kirkko. Kuva: World Watch Monitor

Acehin alueen viranomaiset ovat alkaneet tuhota kirkkoja viime viikon uskonnollisten väkivaltaisuuksien jälkeen, joiden johdosta tuhannet kristityt joutuivat pakenemaan.

Perjantaina 9. lokakuuta sadat muslimit kokoontuivat paikallisviraston eteen vaatimaan, että kaikki Aceh Singkilin kirkot suljetaan. Ryhmä lähetti myös tekstiviestejä, joissa he yllyttivät muslimeja tuhoamaan kirkkoja, joilla ei ollut asianmukaisia lupia. Seuraavana maanantaina uskonnolliset ja poliittiset johtajat, heidän joukossaan myös kristittyjen edustajia, päättivät sulkea rukoushuoneet. Lisäksi seuraavan kahden viikon kuluessa sovittiin tuhottavaksi 10 rekisteröimätöntä rukoushuonetta.

Sopimus rikkoutui seuraavana päivänä, kun 700-päinen joukko marssi hallintorakennuksille ja poltti sen jälkeen Indonesian Christian Church –kirkon, vaikka se ei ollut tuhottavien listalla. Väitetään, että jotkut kristityistä alkoivat ampua hyökkääjiä kohti, jolloin yksi muslimi sai surmansa ja kahdeksan loukkaantui. Joukkio hajaantui tämän jälkeen, mutta alkoi levittää viestiä, jossa luki: ”Emme lakkaa metsästämästä kristittyjä ja polttamasta kirkkoja. Kristityt ovat Allahin vihollisia!”

Väkivaltaa peläten, arviolta 8000 kristittyä pakeni kodeistaan Pohjois-Sumatran naapuriprovinssiin.

Vuonna 2013 Indonesian kansallinen ihmisoikeuskomissio totesi, että yli 80 prosentilta uskonnollisia rakennuksia puuttuu rakennuslupa, myös moskeijoilta. Toisin kuin kirkkojen, moskeijoiden sulkemista ei juuri koskaan vaadita.

World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print