Your Cart

Hyviä uutisia Bulgariasta!

Bulgarian kristityt iloitsevat, sillä vaikka uusi uskontolaki hyväksyttiin 21. joulukuuta, siihen kaavaillut ankarat rajoitukset eivät menneet läpi.

Alun perin lakiin kaavailtiin rajoituksia, jotka olisivat rajoittaneet uskonnonvapautta huomattavasti ja Bulgariaa velvoittavien kansainvälisten sopimusten vastaisesti. Bulgarian kaikki uskonnolliset ryhmät vastustivat lakiluonnosta ja lakiluonnos sai osakseen runsaasti kritiikkiä myös ulkomaisilta tahoilta, kuten EU:lta ja Suomen Evankeliselta Allianssilta.

Kun lakiluonnoksesta keskusteltiin parlamentissa, kaikki uskonnonvapautta rajoittavat muutosehdotukset hylättiin.

Alun perin ehdotettiin esimerkiksi, että uskonnollisella yhteisöllä tulee olla vähintään 300 jäsentä tullakseen tunnustetuksi oikeudellisena yhteisönä ja että uskonnollista toimintaa ei saisi harjoittaa missään muualla, kuin sitä varten tarkoitetuissa tiloissa.

Ennen lain hyväksymistä Bulgarian kristityt järjestivät kahdeksan mielenosoitusta lakia vastaan ja rukoilivat, että laki ei menisi läpi ehdotetulla tavalla.

Lähteet: Evangelical Focus, Bulgarian Evankelinen Allianssi

Kiitos Jumalalle, joka vastasi uskovien rukouksiin tällä tavalla.

Kiitos siitä, että uhka uudesta laista yhdisti Bulgarian kristittyjä yli seurakuntarajojen. Rukoile, että tämä yhtenäisyys saisi kestää.

Ladattava versio rukousaiheista löytyy tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print