Your Cart

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Marttyyrien Äänen työssä tapaamme jatkuvasti rohkeita, uskossaan vahvoja ja kutsulleen uskollisia naisia. Yhden tällaisen naisen myötä Marttyyrien Ääni -toimistot ovat tänään olemassa.

Hän on tietysti Sabina Wurmbrand, joka yhdessä miehensä Richardin kanssa perusti Marttyyrien Ääni -järjestön.

Vuonna 1945 Romanian kommunistinen puolue järjesti ”Kulttien kongressin”, jonne kaikkien uskontojen ja kirkkokuntien edustajat kutsuttiin kilvan kehumaan kommunistisia johtajia. Tuolloin Sabina kuiskasi Richardille, että tämän tulisi pyyhkiä pois häpeä Jeesuksen kasvoilta. Richard kysyi, ymmärsikö Sabina, että jos hän tekee sen, Sabinalla ei sen jälkeen ole enää miestä. ”En tarvitse pelkuria miehekseni”, vastasi Sabina. Niin Richard otti puheenvuoron, jossa hän muistutti läsnäolijoita, että kristittynä heidän velvollisuutensa on korottaa ainoastaan Jumalaa.

Tuon päivän jälkeen he olivat silmälläpidon alaisia, ja pidätys oli vain ajan kysymys. Kun Richard kolme vuotta myöhemmin vangittiin, Sabina jatkoi heidän yhdessä aloittamaansa työtä maanalaisen seurakunnan parissa. Richardin vankeus kesti yhteensä 14 vuotta. Sabinakin raatoi kolme vuotta pakkotyössä Tonavan kanavatyömaalla, lähes jäätyen kuoliaaksi. Sielläkin hän evankelioi ja rohkaisi muita vankeja.

Vankeutensa jälkeen Sabina ja Richard olivat entistä päättäväisempiä jatkamaan työtään kärsivän seurakunnan hyväksi, ja sen näyn toteuttamista kansainväliset Marttyyrien Ääni -toimistot nyt jatkavat eri maissa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print